sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Espanjalaiskaupunki harkitsee kannabiksen viljelyä

Espanjassa työttömyysprosentti on noussut 23 prosenttiin ja nuorten keskuudessa peräti 50 prosenttiin. Tarragonan maakunnassa Kataloniassa Espanjan koilliskulmassa ovat erään kaupungin neuvokkaat ihmiset keksineet talousongelmiinsa ratkaisun: kannabiksen viljely.

780 008 2740653 9b25c5ba00392fa97850af34c0c0aaa9Rasquerassa asuu vain 900 ihmistä, mutta sillä on 1,3 miljoonaa euroa velkaa. Espanjalaiskaupunki selvitti voisiko se kasvattaa valtion mailla kannabista saadakseen lisätuloja ja luodakseen työpaikkoja. Selvityksen jälkeen kaupunginvaltuusto äänesti keskiviikkona 29.2. suunnitelman puolesta vuokrata maita kannabiksen viljelyyn.

Kaupungin taloudenhoitaja Joseph Maria Insausti kertoo kaupungin suunnittelevan yrityksen perustamista, jonka kautta maanomistajat voivat vuokrata maitaan barcelonalaiselle kannabiksen käyttäjien järjestölle ABCDA:lle (Asociacion Barcelonesa Cannabica De Autoconsumo). Espanjassa kannabiksen myyminen on edelleen laitonta, mutta käyttö ja kasvatus omaan käyttöön on laillista ja käyttäjien järjestäytyminen on yleistynyt viime vuosina.

Voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö ABCDA on tarjoutunut maksamaan kaupungille starttirahana 36 000 euroa saadakseen projektin liikkeelle, jonka kustannukset olisivat 550 000 euroa vuodessa sisältäen maanvuokran ja vartioinnin.

Voittoa tavoittelemattomalla ABCDA:lla on 5000 jäsentä ja se vuokraisi maan edistääkseen tavoitteitaan, jotka ovat ihmisten parantaminen ja rentouttaminen.

"Kannabiksen käyttö itselääkintään on laillista. Me aiomme pysyä lain puitteissa", selitti ABCDA:n edustaja tiedotusvälineille.

Kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä asiasta.

"Rikoslaki ei jätä mitään epäilystä siitä, että huumeiden kasvatus ja myynti on laitonta samoin kuin kaikki huumeiden käytön edistäminen ja mahdollistaminen", kommentoi Katalonian poliisin päätutkija Eduardo Gil.

kertoi kaupungin tutkivan projektia, koska se on mahdollisuus eikä mitään "rienausta". Selvitystyön tulokset ratkaisevat projektin tulevaisuuden.

Toinenkin klubi kiinnostunut

"Kasvattaminen itselleen ei ole laitonta, mutta tämä on vielä herkkä aihe", selittää lakimies Oriol Casals.

Pormestari Bernat Pellisan mukaan suunnitelma luo toteutuessaan 40 uutta työpaikkaa ja se mahdollistaa kaupungin velkojen kuittaamisen kahdessa vuodessa.

"Mukaan on tullut jo viisi tai kuusi muuta projektia", kertoo Pellissa. Niihin sisältyy siementen tuottaminen Espanjan kasvatuskaupoille, jotka saavat myydä niitä kotikasvattajille.

Lisäksi toinen 7000 jäsenen kannabisklubi aikoo tavata Pellisan kannabiksen kasvatuksen aloittamiseksi heitä varten.

Suunnitelmissa on myös vaihtoehtoisen klinikan perustaminen syöpäpotilaille.

Nämä suunnitelmat tekisivät perinteisestä oliiveja, manteleita ja vuohia tuottavasta Rasqueran kaupungista Euroopan suurimman laillisen kannabiksen tuottajan.

Lähde: Huffington Post 28.2.2012, Canada.com 1.3.2012 ja Guardian 1.3.2012


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...