tiistai 1. heinäkuuta 2014

Vaporisaattorivertailu II – taskuhöyrystimet

Uusia vaporisaattoreita tulvii markkinoille ja Kannabisuutiset testaa jälleen valtavasta tarjonnasta muutamia poimintoja. Tällä kertaa mukana on kolme taskukokoista ja akkukäyttöistä laitetta.

”Höyrystämisellä eli vaporisoinnilla tarkoitetaan materiaalin kuumentamista niin, että vaikuttavat ainesosat höyrystyvät, mutta materiaali ei syty vielä palamaan. Kannabiksen tapauksessa oikea lämpötila on noin 200-220°C. Höyrystämällä kannabis polttamisen sijaan vältetään monia terveydelle haitallisia palokaasuja ja yhdisteitä kuten häkää ja tervaa. Myös hyötysuhde on huomattavasti polttamista parempi.”

Hinta sekä saatavuus ja käyttökustannukset

PUFFiT
Kuva

Löytyy nettikaupoista ja alan liikkeistä. Hinta 189 euroa Suomessa. Toimii akuilla, lataus verkkovirralla tai USB:n kautta.

http://www.puffitup.com/PuffIt-Vaporizer-p/puffitvaporizer.htm

 

Sonic
Kuva

Löytyy nettikaupoista ja alan liikkeistä. Hinta 219 euroa Suomessa. Toimii akuilla, lataus verkkovirralla.

http://www.sonic-vaporizer.com/

 

Ascent by DaVinci
Kuva

Löytyy nettikaupoista ja alan liikkeistä. Hinta 250 euroa Suomessa. Toimii akuilla, lataus verkkovirralla tai valmistajan kautta tilattavissa olevalla autolaturilla.

http://www.davincivaporizer.com/ascent-vaporizer-by-davinci/

Kuljetus ja säilytys

PUFFiT

Myyntipakkauksessa tulee mukana pieni vetoketjullinen pussukka laitteen kuljetukseen ja säilytykseen. Myyntipakkausta voi käyttää laitteen ja varusteiden säilytykseen ja kuljetukseen.

Sonic

Myyntipakkausta voi käyttää laitteen ja varusteiden säilytykseen ja kuljetukseen. Erillisiä kuljetusvälineitä ei tule laitteen mukana.

Ascent

Myyntipakkauksessa tulee mukana pieni narulla suljettava pussukka laitteen kuljetukseen ja säilytykseen. Myyntipakkausta voi käyttää laitteen ja varusteiden säilytykseen ja kuljetukseen.

Varusteet

PUFFiT

Laite on pakkauksesta otettuna käyttövalmis.

Sonic

Laite on pakkauksesta otettuna käyttövalmis.

Ascent

Laite on pakkauksesta otettuna käyttövalmis.

Käytettävyys

PUFFiT

Pesä sijaitsee kiinteästi laitteen päällä ja sen täyttäminen on helppoa. Kunhan imukappaleen uloin suojus, joka toimii päävirtakytkimenä, on poissa niin ota käyttökytkimenä toimiva iso nappi irti, pesän täyttö, nappi paikalleen ja painallus niin laite on lähtee lämpenemään kohti haluttua lämpötilaa. Käytön jälkeen nappi on kuuma. Imukappaleen sisemmän vaihdettavan suojan alta löytyvät lämpötilan säädin ja latausliitin, ja imukappaleessa on värillä moodin ilmaiseva led-valo. Laite sammuu automaattisesti, jos sitä ei käytetä. Laite lämpenee käyttövalmiiksi alle 30 sekunnissa ja kestää käyttöä noin 30-40 minuuttia. Laite latautuu 15-30 minuutissa ja on mahdollista ladata joko verkkovirralla tai USB:n kautta.

Sonic

Pesä on laitteen yläkulmassa saranoidun ja magneeteilla kiinni pysyvän luukun alla. Magneetit ovat voimakkaita ja kansi pysyy tukevasti kiinni. Imukappale täytyy ruuvata paikalleen ennen käyttöä. Avaa luukku, täytä pesä ja kytke laitteen kyljestä virta päälle. Päävirtakytkimen alapuolelta löytyvät napit lämpötilan säätöön. Edessä oleva LCD-näyttö kertoo akun varaustilan, tavoitellun lämpötilan ja myös sen hetkisen lämpötilan. Lämpötila näkyy vain Fahrenheiteina. Laitteen edessä olevasta napista laitetaan laite lämpenemään ja pois. Laite lämpenee käyttövalmiiksi noin 30-40 sekunnissa ja kestää käyttöä noin 40-50 minuuttia. Laite latautuu 15-30 minuutissa verkkovirralla, latausliitin on laitteen kyljessä. Laitetta saa vain US-pistokkeella eli tarvitset US-EURO adapterin, esim. täältä. Laitteen pohjassa on esiin vedettävä suti pesän siistiä täyttöä ja tyhjennystä varten. Erittäin näppärä ominaisuus!

Ascent

Pesän on laitteen pohjassa, joka kääntyy auki. Täytä pesä ja sulje pohja, kytke virta laitteen päältä ja valitse haluttu lämpötila etuosan painikkeilla. LCD-näyttö näyttää lämpötilan. Etuosassa on myös nappi josta laite lähtee lämpenemään,  ja lämmöt saa pois. Yläosassa on pieni metalliklipsi, jonka voi vetää esiin sormenpäällä ja tällä metallilla voi nostaa ylös lasisen imuputken. Laite lämpenee käyttövalmiiksi alle 30 sekunnissa ja kestää käyttöä noin 2,5-3 tuntia. Laite latautuu noin 15-30 minuutissa verkkovirralla tai erikseen tilattavissa olevalla autolaturilla. Latausliitin on laitteen pohjassa.

Höyryn laatu

PUFFiT

Höyry on laimeaa ja kaikkea ei saa irti laitteen matalan maksimilämpötilan vuoksi. Ei saavuttanut luvattuja maksimilämpötiloja ja materiaali ei tummunut kunnolla ruskeaksi. Laite toimii hyvin matalassa lämpötilassa höyrystyvillä yrteillä kuten piparmintulla, mutta me emme voi tätä suositella. Toisaalta materiaalin voi säilyttää ja käyttää vielä toisella tapaa loppuun.

Sonic

Laitteen lämmöt ovat riittävät ja materiaali on käytön jälkeen hyvin tumman ruskeaa. Maksimilämpötilaa ei tarvitse eikä kannata käyttää, jotta höyry olisi miellyttävämpää. Riittävä lämpötila on esimerkiksi 420 °F (n. 216 °C). Vähempikin riittää. Laitteella saa hyvät ja tasalaatuiset höyryt helposti ja nopeasti, joskin höyryn vahvuutta on vaikea nähdä tumman imuputken läpi. Välttämällä liian kuumaa lämpötila-asetusta ongelmia ei kuitenkaan synny ja käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Ascent

Laitteen lämmöt riittävät hyvin ja tätäkään laitetta ei tarvitse käyttää täysillä. Materiaali tummuu hyvin ruskeaksi. Höyryn näkee lasiputken läpi ja annostelu sekä laaduntarkkailu on helppoa. Höyry on hyvälaatuista ja laite nopea ja vaivaton.

Huollettavuus

PUFFiT

Ajan saatossa kiinteän pesän puhdistaminen vaatii hiukan työtä ja imupuolen pienet aukot ovat hankalahkoja puhdistaa. Myös laitteen sisälle voi ajan saatossa kertyä vaikeasti puhdistettavaa karstaa. Normaali pesän puhdistus on helppoa pienellä harjalla ja imukappaleen sisemmät suojat ovat vaihdettavia ja pestäviä.

Sonic

Ajan saatossa kiinteän pesän ja pesän kannen läpiviennin puhdistaminen vaatii hiukan työtä. Imuputki irtoaa ja sen voi pestä erillisenä helposti ja usein. Normaali pesän puhdistus on helppoa mukava tulevalla ja laitteen pohjassa mukana kulkevalla pienellä harjalla.

Ascent

Ajan saatossa kiinteän pesän puhdistaminen vaatii hiukan työtä. Samoin sisälle voi kertyä karstaa jota on hankalahko puhdistaa. Lasinen imuputki irtoaa ja on helppo pestä vaikka astianpesukoneessa. Normaali pesän puhdistaminen on helppoa pienellä harjalla ja puhaltamalla läpi.

Laatu

PUFFiT

Pieni ja muovinen, mutta yllättävän kestävän oloinen. Suurin heikkous on käyttökytkin päällä, joka on melko muovisen ja hennon tuntuinen. Voi rikkoutua tai irrota. Imukappaleen ulompi suojus pysyy magneetin avulla ja toteutus vaikutti onnistuneen. Voi tosin irrota taskussa pyöriessä. Kuumenee käytössä kouriin tuntuvasti. Käyttövarman oloinen laite, mutta lämpö ei riittänyt meille.

Sonic

Suhteellisen laadukkaan tuntuinen laite vaikka antaakin muovisen ensivaikutelman. Kytkimet ovat pääosin hyvän tuntuisia ja imuputki vaikuttaa kestävältä. Luukun sarana on suurin riskipaikka. Toimintavarma ja helppo laite. Lisäpisteet mukana kulkevasta pienestä harjasta.

Ascent

Jämäkkä ja erittäin laadukkaan tuntuinen. Herättää luottamusta kaikin osin. Saa muutamalla eri kuosilla, jopa keinonahkakin tarjolla, ja valmistajan sivujen kautta voi kustomoida melko paljon. Suurin riskipaikka tässä on alaosan sarana. Kestänee normaalia käyttöä hyvin. Lasinen imuputki lisää laadun tuntua.

Takuu ja varaosat

PUFFiT

Suomesta hankittuna kahden vuoden takuu, muualta 6-12 kk. Varaosien saatavuudesta ei ole tietoa, mutta imukappaleen sisempiä suojia saa valmistajalta ja jälleenmyyjiltä.

Sonic

Suomesta hankittuna kahden vuoden takuu, muualta 6-12 kk. Varaosia saa valmistajalta ja jälleenmyyjiltä.

Ascent

Suomesta hankittuna kahden vuoden takuu, muualta 6-12 kk. Varaosia kuten mahdollisesti särkyviä lasisia imuputkia saa valmistajalta ja jälleenmyyjiltä.

MATKAKÄYTTÖ

Kuljettaminen

PUFFiT

Pienenä ja kevyenä kulkee näppärästi mukana sellaisenaan tai kuljetuspussissaan. Vaikuttaa suhteellisen kestävältä.

Sonic

Kevyenä kulkee näppärästi mukana sellaisenaan. Imuputki paikallaan vaatii enemmän tilaa, ei mahdu normaaliin taskuun kokonaan, mutta irrallaan putki voi kadota, joskin tällöin laite menee pieneenkin taskuun. Kuljetuspussukka olisi hyvä olla ja sellainen kannattaa hankkia itse. Myyntipakkausta voi käyttää kuljettamiseen ja sen yläosassa on paikat laitteelle ja imuputkelle. Imuputki on joustava ja melko kestävän oloinen eli kestänee kohtuullisesti mukana pyörimistä ja taittumista. Pakkanen voi olla suurin riski.

Ascent

Koon ja muodon puolesta kulkee helposti missä vain sellaisenaan tai kuljetuspussukassaan, vain paino voi olla rajoittava tekijä kevyimmissä vaatteissa. Avoin yläosa voi kerätä roskaa imuputkeen eli pussukkaa kannattaa käyttää.

Toiminta-aika

PUFFiT

Akku kestää 30-40 minuuttia, lataus 15-30 minuuttia.

Sonic

Akku kestää 40-50 minuuttia, lataus 15-30 minuuttia.

Ascent

Akku kestää 150-180 minuuttia, lataus 15-30 minuuttia. Valmistajalla saatavilla autolaturi.

Puisto/Hotelli/Vaellus

PUFFiT

Erittäin pieni ja huomaamaton puistokäyttöön, muotonsa vuoksi voi joku hämääntyä luulemaan muuksi viattomaksi esineeksi. Toimii hyvin hotellissa varsinkin USB-latauksen ansiosta. Vaelluskäytössä akku ei ole riittävä ja vaatisi latausta päivittäin.

Sonic

Pieni ja huomaamaton, sopii hyvin puistokäyttöön. Toimii hyvin myös hotellikäytössä. Vaellukselle akku ei ole riittävä ja vaatisi latausta päivittäin tai parin päivän välein.

Ascent

Pieni ja huomaamaton ja sopii hyvin puistokäyttöön. Toimii hyvin hotellikäytössä, ja autolaturi helpottaa matkakäyttöä yleisesti. Akku riittävä vain hyvin lyhyelle vaellukselle, vaatisi latausta muutaman päivän välein.

TULOKSET

Jaoimme vielä pisteet jokaisesta vertaillusta ominaisuudesta. Painotimme eri ominaisuuksia omien valintojemme mukaan. Esimerkiksi laatuvaikutelma, jota pystyimme arvioimaan vain näppituntumalta, oli parhaimmillaankin vain 10 pisteen arvoinen. Toisaalta höyryn laatu taas oli selvästi tärkeimmässä osassa 40 pisteellään. Valitut painotukset ja annetut pisteet ovat vain toimituksen tekemiä valintoja. Jokainen lukija voi painottaa eri ominaisuuksia eri tavoin, ja tätä kautta muodostaa erilaisen lopputuloksen. Olemme yrittäneet noudattaa samaa arvostelulinjaa edellisen vertailun kanssa ja eri vertailujen tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään.

Puffitissa on mainio idea, mutta teho ei riittänyt meille. Sonic ja Ascent keräsivät erinomaiset pisteet ja haastavat jopa Volcanoa, Ascentin ollessa Sonicia hitusen parempi laadukkaan fiiliksen ja paremman akun ansiosta. Vaporisaattorin ostajalla alkaa riittää vaihtoehtoja, ja rahoilleen saa vastinetta.

Klikkaamalla alla olevia taulukkoja näet ne täysikokoisena uudessa välilehdessä.

Pistetaulukko:

taulukko21

 

Edellisen vertailun pistetaulukko:

Kuva


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...