maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kannabisklubit leviävät ympäri Ranskaa

Ranskalaiset kannabisaktivistit tehostavat laillistamisvaatimuksiaan perustamalla kannabisklubeja ympäri maata. Ranskassa on voimassa maanosan ankarimmat kannabislait samalla kun nuoriso käyttää kannabista runsaimmin Euroopassa.

Cannabis Motherplants   IndoorKannabisklubit, "Cannabis Social Clubs", ovat osuuskuntia, joissa kannabiksen säännölliset käyttäjät kasvattavat sitä omaan käyttöönsä. Tavoitteena on taata kannabiksen saatavuus tukematta järjestäytynyttä rikollisuutta. Kannabista kasvatetaan puutarhoissa, parvekkeilla ja jopa jäsenien kaapeissa. Nämä voittoa tavoittelemattomat ryhmät ajavat "valvottua itsekasvatusta" ja toivovat pystyvänsä tuottamaan kannabista myös lääkinnällisiin tarkoituksiin.

Kannabis on ilmaista ja se jaetaan tasan kaikkien jäsenten kesken 25 euron vuosimaksua vastaan. Nämä klubit saivat alkunsa Espanjasta ja ovat levinneet jo Belgiaan. Näissä maissa kannabiksen käyttö sekä kasvatus ja hallussapito omaan käyttöön ovat laillista. Ranskassa on kiellettyä jopa esittää kannabista "myönteisessä valossa".

"Henkilökohtaisen riskin ottaneet eivät halua enää kohdata virkamiehiä yksinään", kertoo kannabisaktivisti Dominique Broc, joka johtaa myös yhtä kannabisklubia.

Brocin mukaan toiminnassa tai aloittamassa toimintaansa on jo 150 kannabisklubia.

Lähde: ENCOD 28.6.2012 ja Les inRocks 19.6.2012

Lue myös: Ranskan hallituksen asuntoministeri vaatii kannabiksen laillistamista

Kannabismarssi 2012 Pariisissa:


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...