maanantai 28. marraskuuta 2011

Kannabis ja syöpä - jo satoja tutkimuksia

Cannabis Science Inc. on yhdysvaltalainen pörssiin listautunut lääkekehitysyhtiö, joka tutkii kannabikseen perustuvia lääkkeitä. Yritys julkaisi kotisivuillaan yhteenvedon koko ajan lisääntyvästä tutkimuksesta kannabiksen mahdollisista syöpää parantavista vaikutuksista. Listalla on jo satoja tutkimuksia alkaen 1970-luvulta, jolloin kannabiksen syöpää parantavat vaikutukset havaittiin ensimmäisen kerran laboratorio-olosuhteissa.

Cannabis Sciencen
johtaja tohtori Robert Melamede kertoo: "Tämä luettelo vertaisarvioiduista tutkimuksista antaa tukea potilaiden omakohtaisille kokemuksille onnistuneista parantumisista lääkekannabiksella. Syöpää parantavien ja syöpäkasvaimia tuhoavien ominaisuuksien tieteellinen dokumentointi on keskeistä meidän pitkäaikaiselle tavoitteelle valmistaa korkeatasoisia, tehokkaita, luotettavia ja turvallisia kannabistuotteita, jotka olisivat kaikkien saatavilla myös lääkekannabiksen hyväksyneiden osavaltioiden ulkopuolella. Tällä hetkellä kahta Cannabis Science -yhtiön tuotetta on saatavilla Coloradossa toimivassa lääkekannabiksen jakelupisteestä (Cannabis Therapeutics). Toinen tuotteista perustuu hydroponisesti eli vesiviljeltyyn ja toinen mullassa kasvatettuun kannabikseen.

Cannabis Science Inc. on lääkekannabiksen tutkimuksen ja kehityksen eturintamassa. Ensimmäiset tuotteet ovat tarkoitettu potilaille, jotka tarvitsevat konsentroituja kannabisvalmisteita sairauksiensa hoitoon. Jatkossa kaikki amerikkalaiset saavat turvallisia ja tehokkaita lääkevalvontaviranomaisten hyväksymiä lääkkeitä riippumatta siitä, missä osavaltiossa he elävät. Väite, että kannabis olisi vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, jolla ei ole mitään lääkinnällistä käyttöä, on tieteellisesti hullu. Kannabislääkkeillä ei ole tappavaa annosta ja ne ovat paljon turvallisempia kuin aspiriini ja muut lääkeaineet, joiden käyttöön kuolee tuhansia amerikkalaisia vuosittain.

Lähde: Cannabis Science Inc. 21.11.2011 ja luettelo tutkimuksista

0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...