maanantai 21. toukokuuta 2012

Irlanti: kannabiksen laillistaminen tuottaisi yli 400 miljoonaa euroa valtion kassaan

Irlantilainen kansanedustaja ja tunnettu kannabisaktivisti, Luke Ming Flanagan, kertoi Dublinin kannabismarssilla 5.5. kannabiksen laillistamisen tuovan valtion kassaan 476 miljoona euroa verotuloina ja säästyneinä kriminaalivalvontamenoina.

FlanaganPuhuessaan Irlannin parlamentin eteen kerääntyneille sadoille mielenosoittajille Flanaganin kertoi "rahojen valuvan tällä hetkellä rikollisten taskuihin, vaikka ne voitaisiin käyttää paremmin terveydenhoidossa".

Flanagan harkitsee lakialoitteen tekemistä kannabiksen viihdekäytön laillistamiseksi. Hän kertoo saaneensa 50:ltä  MS-taudista tai muusta vakavavasta sairaudesta kärsivän ihmisen viestiä, joissa häntä pyydetään toimimaan kannabiksen lääkekäytön laillistamiseksi.

Hän pitää kannabiksen lääke- ja viihdekäyttöä erillisinä asiakokonaisuuksina ja kertoo lääkäytön laillistamisen olevan "vuorenvarma asia". Lääkekannabisaktivisti Gordon McArdle on lähettänyt laatimansa "myötätuntoista käyttöä" (compassionate use) koskevan lakiluonnoksen kaikille Irlannin kansanedustajille.

Mike Flanagan on pitkän linjan poliittinen aktivisti ja tunnettu kannabiksen laillistamisen puolestapuhuja Irlannissa. Tiedotusvälineet uutisoivat näkyvästi, kun useita sakkotuomioita kannabiksen hallussapidosta saanut Flanagan lähetti vuonna 2001 kannabissavukkeen jokaiselle kansanedustajalle.

Hänet valittiin kotikaupunkinsa Roscommonin pormestariksi vuonna 2010 ja viime vuonna kansanedustajaksi kahdenkymmenen riippumattoman ehdokkaan listalta.

Flanagan ilmoitti maaliskuussa 2011 lopettavansa kannabiksen käytön Irlannissa ollessaan. Hän perusteli lausuntoaan sillä, että hän luopuu kannabiksen käytöstä kunnes se on laillista Irlannissa, koska on huolissaan mahdollisen pidätyksen vaikutuksista hänen perheelleen. Kannabiksen laillistaminen Irlannissa pysyy Luke Ming Flanaganin kansanedustajatyön päätavoitteena.

The Life and Crimes of Citizen Ming -dokumentti vuodelta 2002 kertoo, kuinka Luke Ming Flanaganin aktivismiura alkoi:

Lähde: Irish Independent 7.5.2012 ja 4.5.2012


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...