Euroopan huumeseurantakeskuksen, EMCDDA, tutkimukset ja julkaisut ovat korkeaa kansainvälistä tasoa. Kolme EMCDDA:n raporttia palkittiin juuri kansainvälisellä palkinnolla ja niistä kaksi käsittelee kannabista. Tämä herättää kysymyksen, miksi Suomen päättäjät eivät käytä tutkittua tietoa päätöksenteon perustana?

EMCDDA:n mukaan kannabiksen kasvatus on kasvussa
Kaksi palkituista raporteista koskettaa kannabiksen käyttäjiä eli EU:n huumemarkkinoita käsittelevä ’EU drug markets report: a strategic analysis’ sekä kannabiksen tuotantoa ja markkinoita Euroopassa käsittelevä ‘Cannabis production and markets in Europe’. Kolmas palkittu raportti ‘New heroin-assisted treatment’ käsittelee kiistanalaista opiaattien käyttäjien hoitamista heroiinilla korvaushoitolääkkeiden sijaan, jotka esimerkiksi Suomessa ovat aiheuttaneet subutexongelman.
EMCDDA on vuosiraporteissaan selvittänyt ajankohtaisia huumepolitiikan ongelmakohtia kuten viime vuoden raportissa julkaistiin kannabiksen laillista asemaa käsittelevä osio, josta Tusky uutisoi.

EMCDDA:n kannabisraportti
Tuorein kannabista käsittelevä julkaisu ‘Synthetic cannabinoids in Europe’ käsittelee synteettisten kannabinoidien muodostamaa ns. Spice ilmiötä.
Tuore on myös ‘Drug policy advocacy organisations in Europe’ -raportti Euroopan maiden huumepolitiikkaa tekevistä kansalaisjärjestöistä, joita EMCDDA löysi 218 kappaletta, muun muassa suomalaiset kannabisyhdistykset. Puolet järjestöistä, 109, on huumeiden käyttäjien puolesta toimivia ja 23 järjestöä on keskittynyt vain kannabiksen käyttäjien asemaan mukaan lukien kannabiksen lääkekäyttäjien järjestöt.
Poliitikkojen ja virkamiesten nykyisen laillistamisbuumin kommentoinnista paistaa läpi se, etteivät he ole viitsineet tutustua näihin tutkimuksiin ja raportteihin. Se herättää kysymyksen, että miksi me sitten kuulumme Euroopan Unioniin ja maksamme miljardien pankkitukiaisia, jos kerran näillä rahoilla saatua tutkimustietoa ei käytetä politiikan perustana?
Lähde: EMCDDA 30.10.2013
0 comments:
Lähetä kommentti