lauantai 30. maaliskuuta 2013

Chilen senaatti dekriminalisoi kannabiksen kotikasvatuksen

Chilen senaatti hyväksyi kannabiksen kotikasvatuksen dekriminalisoivan lain 20.3.2013 äänin 18 puolesta ja 11 vastaan. Senaattorien Fulvio Rossin ja Ricardo Lagos Weberin laatiman lakialoitteen mukaan kannabiksen kasvatus sallitaan henkilökohtaiseen viihde- ja lääkekäyttöön.

Chile2Fulvio Rossi perusteli viime elokuussa vireille pantua lakialoitetta sillä, että "kannabiksen kotikasvatuksen salliminen omaan käyttöön on keino käydä laitonta huumekauppaa vastaan, koska saamme asiakkaat pois laittomilta markkinoilta."

Lakialoite on itse asiassa vain yksi artikla, jolla kannabiksen kotikasvatuksen sallimisesta omaan käyttöön tai lääkkeeksi säädetään poikkeus nykyiseen huumelakiin. Tarkemmat säädökset esimerkiksi sallituista määristä laaditaan myöhemmin.

Kysyttäessä porttiteoriasta Rossi vastasi, että "mikään ei osoita kannabiksen olevan portti kovempien huumeiden käyttöön. Chilessä portti ihmisen elämän tuhoutumiseen on alkoholi, mutta se on laillista. Nuoria täytyy opettaa ja varoittaa, mutta meidän mielestä portti on laittomuus eikä kannabis."

Chile1

Lähde: El Patanico 20.3.2013

Banner


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...