lauantai 16. maaliskuuta 2013

Huumesotateollisuus iskee takaisin

Laillistamisbuumin edetessä maailmalla on ollut vain ajan kysymys milloin huumesotateollisuus iskee takaisin. Kansainvälinen huumesotateollisuus ja huumetestiteollisuus käynnistivät samanaikaisen hyökkäyksen INCB:n ja entisten DEA:n johtajien kampanjoidessa USA:n osavaltioiden laillistamispäätöksiä vastaan.

Colorado64YK:n huumekomission kokouksen alla kansainvälinen huumevalvontalautakunta, INCB, kävi odotettuun hyökkäykseen kannabiksen laillistaneita USA:n osavaltioita Coloradoa ja Washingtonia vastaan. INCB:n tuoreen raportin mukaan näiden osavaltioiden ratkaisu loukkaa kansainvälisiä huumesopimuksia, varsinkin vuoden 1961 huumausaineyleissopimusta.

INCB:n presidentti Raymond Yans sanoi raportin lehdistötilaisuudessa myös Massachusettsin päätöksen laillistaa lääkekannabiksen käyttö 18. USA:n osavaltiona loukkaavan näitä sopimuksia.

INCB varoitti USA:n hallitusta yleisemminkin lääkekannabiksesta. INCB:n mukaan se on sallittu joissakin USA:n osavaltioissa "täysin sopimattomasti ja sopimusten vastaisesti".

Yans kertoi USA:n oikeusministerin kuitenkin vakuuttaneen, että liittovaltion lait kannabiksen kasvatusta ja hallussapitoa vastaan pysyvät voimassa.

DEA ja huumetestibisnes

Yhdeksän entistä USA:n huumepoliisin, DEA:n, johtajaa aloitti lobbaamisen kannabiksen laillistamista vastaan vetoamalla USA:n oikeusministeriin Eric Holderiin, että tämä haastaisi Coloradon ja Washingtonin oikeuteen kannabiksen laillistamispäätösten toteuttamisen estämiseksi.

Entiset DEA:n johtajat Peter Bensinger, John Bartels, Robert Bonner, Thomas Constantine, Asa Hutchinson, John Lawn, Donnie Marshall ja Francis Mullen julkaisivat oikeusministerille avoimen kirjeen, joka jaettiin myös tiedotusvälineille.

"Liittovaltion lainsäädännön ensisijaisuus osavaltioiden lainsäädännön yli huumausaineasioissa ei ole kyseenalainen. On lähinnä raivostuttavaa, ettei liittovaltio ole vielä haastanut osavaltioita oikeuteen", jyrisi Bensinger kaivaten vanhoja hyviä aikoja, jolloin hänen tuomioillaan oli joku painoarvo.

Jätettyään DEA:n perusti Bensinger yhdessä entisen huumetsaarin Robert Dupontin kanssa huumetestiyrityksen Bensinger DuPont Associates, joka suunnittelee ja toteuttaa suuryritysten huumetestausohjelmia.

Robert DuPont on puolestaan kansainvälisten huumehaukkojen viimeisen linnakkeen World Federation Against Drugs, WFAD:n, pääideologi. Bensinger ja DuPont ovat perustaneet myös huumetestien lobbausryhmän Drug & Alcohol Industry Testing Association, joka mm. sai painostettua läpi vuoden 2008 Drug Testing Integrity Act -lain, jolla kiellettiin kaikki huumetestejä huijaavat tuotteet.

Bensinger, DuPont ja heidän edustamansa ryhmät ovat vain yksi osa siitä teollisuudesta, joka pitää epäonnistunutta huumesotaa pystyssä ajaessaan omia kaupallisia etujaan välittämättä demokratian perussäännöistä tai ihmisoikeuksista.

Lisäksi näillä ihmisillä on ajettavaan oman maineensa puolustaminen. Heille tulee käymään samalla tavalla kuin 1920- ja 1930-luvuilla alkoholin kieltolakia toteuttaneille ihmisille ja siksi he yrittävät puolustaa omaa uraansa ja saavutuksiaan.

INCB uskottavuus murentunut

INCB on YK:n huumesopimusten noudattamista valvomaan perustettu asiantuntijalautakunta. YK:n toimielimenä sen pitäisi noudattaa YK:n yleisiä periaatteita toiminnassaan, kuten ihmisoikeuksien kunnioitusta ja ihmisoikeussopimuksien noudattamista. Huumesopimusten noudattamisen tulee perustua näiden yleisempien periaatteiden ja sopimuksien noudattamiseen.

DeathsentenceTästä on vastikään keskusteltu myös kansainvälisen huumevalvonnan keskuudessa, mutta INCB jatkaa pahamaineista ihmisoikeuksista piittaamatonta politiikkaansa.

Syyskuussa 2012 INCB:n vieraillessa Saudi-Arabiassa teloitti sen hallitus yhden huumerikoksesta tuomitun katkaisemalla tämän kaulan miekalla. INCB ei reagoinut siihen mitenkään, eikä sen vuosiraportista löytynyt mitään mainintaa tapahtuneesta. Teloitukset ovat niin julkisia, että hallitus kertoo niistä lehdistötiedotteissaan.

Vähintään 1000 ihmistä teloitetaan vuosittain huumerikoksista mm. Kiinassa, Iranissa ja Saudi-Arabiassa. INCB ei sanallakaan puutu näihin tekoihin, kuten se ei myöskään puuttunut vuonna 2003 Thaimaassa käytyyn huumesotaan, jossa tapettiin arviolta 2500 ihmistä ilman mitään oikeudenkäyntejä. INCB:n raportissa kiiteltiin sitä, että hallituksen kampanja oli vähentänyt amfetamiinin käyttöä Thaimaassa.

Thai

Sen sijaan vuonna 2012 INCB käytti koko arvovaltaansa tuomitessaan Bolivian ratkaisun laillistaa perinteinen kokapensaan lehden käyttö ja liittyä YK:n huumesopimukseen uudestaan. YK:n äänestyksessä Bolivian uudelleenliittymisestä vain 15 valtiota vastusti sitä ja ainoastaan Ruotsi samalla perusteella, mihin INCB nyt vetoaa. INCB:n mielestä tämä Bolivian kannan hyväksyminen "on vastoin vuoden 1961 sopimuksen perustarkoitusta ja henkeä".

INCB vetäytyy ihmisoikeuksien puolustamisesta mandaattiinsa vedoten, mutta sen sijaan se propagoi lasten oikeuksien julistusta, jonka kansainvälisten huumehaukkojen viimeinen linnake WFAD on myös ottanut keppihevosekseen huumesodan jatkamiseksi.

INCB järjestää WFAD:n kanssa yhteistyössä Tukholmassa pidettäviä Maailman huumefoorumi -kokouksia, johon ottaa osaa Ruotsin ohella enää Italia, Venäjä, Britannia ja USA. Ihmetystä herättää lähinnä se, miksei kokoukseen kutsuttu Iranin presidenttiä, josta on tullut INCB:n ja huumesotalobbyn tärkeä liittolainen? Olisiko se herättänyt liikaa tiedotusvälineiden kiinnostusta näiden huumesodan huijareiden bisneksiin?

INCB on perustamisasiakirjansa mukaan puolueeton asiantuntijaelin, mutta sen toiminta on kaikkea muuta kuin puolueetonta ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa.

INCB:n ja WFAD:n käsittämätön ihmisoikeuspolitiikka asettaa valheellisella ja vaarallisella tavalla ihmisoikeudet ja lapsen oikeudet vastakkain. INCB ja WFAD puolustavat ihmisoikeusrikoksia, eli ihmisten tappamista "sopimusten hengen ylläpitämisellä". Siksi moni asiantuntija kutsuu kansainvälistä huumevalvontajärjestelmää huumesotakirkoksi. Järjellä ei ole ollut ikinä mitään tekemistä kansainvälisen huumevalvonnan kanssa.

Lähde: LSE 8.3.2013Guardian 5.3.2013US News 8.3.2013Tokesignals 6.3.2013 ja INCB 2012 raportti


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...