keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Uruguay: kannabiksen laillistaminen etenee

Uruguayn sisäministeri Eduardo Bonomi kertoi vierailullaan Meksikossa, että Uruguayn hanke laillistaa kannabis etenee suunnitellusti. Hänen mielestään nyt on tullut aika alkaa soveltaa uudenlaisia huumeiden vastaisia politiikan muotoja, kuten kannabiksen laillistamista, joilla vähennetään väkivaltaa.

Bonomi"Huumesota on epäonnistunut ja meidän täytyy löytää uusia keinoja", Bonomi kertoi tiedotusvälineille.

Sisäministeri Bonomi osallistui Global Commission on Drug Policy -järjestön Meksikossa järjestämään Citizens Safety, Drug Policy and Arms Control -seminaariin

Uruguayn presidentti Jose Mujica antoi maan kongressille lakialoitteen kannabiksen laillistamiseksi ja sen tuotannon, jakelun sekä myynnin valvomiseksi hallituksen toimesta.

Bonomi kertoi, että Uruguayn hallituksen mukaan laillistaminen voisi toimia myös muualla. Huumeiden laillistaminen auttaisi Latinalaisen Amerikan maita vähentämään monissa maissa lisääntynyttä väkivaltaa.

Uruguayn hallituksen strategia on kannabiksen saamisen helpottaminen samalla kun kovien aineiden, kuten kokapastan, myymisestä rangaistaisiin ankarammin. Kokapasta tuli Uruguayn huumemarkkinoille vuonna 2002 aiheuttaen väkivallan ja ryöstöjen aallon.

ähde: Global Post 7.3.2013


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...