torstai 4. kesäkuuta 2015

Hiljainen vallankumous etenee Yhdysvaltojen kongressissa

Yhdysvaltojen kongressi ei enää tue kritiikittä skandaaleissa ryvettynyttä huumepoliisia. DEA:n uuden johtajan odotetaan uudistavan viraston kannabispolitiikan.

Kannabis%20tuomiollaUSA:n kongressi hyväksyi keskiviikkona 3.6.2015 kolme lainmuutosta, jotka kieltävät huumepoliisia, DEA, ja oikeusministeriötä puuttumasta kannabiksen laillistaneiden osavaltioiden kannabiksen valvontaan.

Aiemmin tiistaina 2.6. kongressi lisäksi lopetti DEA:n kiistanalaisen massatiedonhankinnan sekä leikkasi 23 miljoonaa dollaria DEA:n budjetista siirtäen nämä rahat lasten hyväksikäytön valvontaan, naisten raiskausten tutkintaan, budjettileikkausten paikkaamiseen ja kameroiden ostamiseen poliisivirkamiehille lainvalvonnan väärinkäytösten vähentämiseksi.

“Näiden lainmuutosten hyväksyminen on merkittävä edistysaskel liittovaltion sekaantumisen estämiseksi osavaltioiden hyväksymien kannabislakien valvonnassa. Kongressi osoitti asialle enemmän tukea kuin koskaan aiemmin, ja tämä on viimeisin voitto tässä hiljaisessa vallankumouksessa, joka tapahtuu nyt kautta Yhdysvaltojen kannabislakien uudistamiseksi”, kertoi edustaja Earl Blumenauer.

DEA:lle uusi johtaja

Vastanimitetty oikeusministeri Loretta Lynch joutui virkakautensa aluksi nimittämään USA:n huumepoliisille, DEA, uuden johtajan edellisen johtajan Michele Leonhartin jouduttua eroamaan korruptioskandaalin takia.

Uusi johtaja Chuck Rosenberg toimi aiemmin FBI:n henkilöstöpäällikkönä, ja hänen odotetaan muuttavan DEA:n johtamiskäytäntöjä ja keskittävän sen toimintaa pois kannabiksen valvonnasta kovien huumeiden kuten heroiinin valvontaan. Rosenbergin odotetaan myös kehittävän DEA:n toimintatapoja huumeiden luokittelussa ja uudelleenluokittelussa.

DEA on vuosikymmenien mittaan sekaantunut lukuisiin skandaaleihin mutta selvinnyt niistä pyhän huumesodan nimissä. Viimeisimmässä skandaalissa DEA:n huumeagentit osallistuivat Latinalaisessa Amerikassa huumejengien kustantamiin orgioihin. Lisäksi DEA:n toiminta on ollut ristiriidassa Obaman ja oikeusministeri Holderin ajaman uuden politiikan kanssa.

DEA on vuosikymmenet sekaantunut tieteelliseen tutkimukseen ja kieltäytynyt tunnustamasta tutkimustuloksia. DEA on jopa jättänyt noudattamatta sen omien tuomareiden kannanottoja kannabiksen lääkekäytöstä.

Lähde: hemp.org 3.6.2015Drug Policy Alliance 3.6.2015, 13.5.2015LATimes 13.5.2015

 

Kansanedustaja Jared Polis yrittää saada huumepoliisin johtajalta Michele Leonhartilta edes yhtä järkevää vastausta


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...