sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Marokko: laillistetaan kannabis!

Marokossa kannabiksen laillistamisesta keskustellaan korkealla poliittisella tasolla. Siitä halutaan tehdä vientituote ihmisten terveyden edistämiseksi.

altMarokon pääoppositiopuolueen Istiqlal eli itsenäisyyspuolueen pääsihteeri Hamid Chabat vaati toukokuussa kannabiksen laillistamista ja sen tuotannon ohjaamista lääketeollisuuden tarpeisiin.

Hamid Chabat arvosteli hallituksen suunnitelmia korvata kannabiksen kasvatus vuohien kasvatuksella pitäen suunnitelmaa lähinnä valheena.

Istiqlal perustettiin vuonna 1944 ajamaan Marokon itsenäistymistä, mikä toteutuikin vuonna 1956. Puolue luetaan konservatiivisten keskustapuolueiden ryhmään ja se kannattaa kuninkaan valtaa.

Chabat on vaatinut kannabiksen laillistamista aiemminkin. Vaalikierroksellaan Pohjois-Marokossa hän esitti, että kannabista tai “yrttiä”, kuten Chabat sanoi, voitaisiin tuottaa vientiin ja käyttää “ihmisten terveyden edistämiseksi”.

Istiqlal-puolue on myös laatinut lakiluonnoksen kannabiksen kasvatuksen dekriminalisoimiseksi ja valvomiseksi. Lakiluonnoksen mukaan kannabiksen kasvatus rajoitettaisiin tietylle alueelle eli Al Hoceiman, Chaouenin, Tetouanin, Ouzzanen ja Taounaten maakuntiin, jotka ovat kannabiksen perinteisiä kasvatusalueita Rif-vuoristossa.

Lähde: Morocco World News 25.5.2015 

 

Dokumentti hasiksen tekijöistä Rif-vuorilla


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...