keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Ohio laillistaa marraskuussa

Ohion osavaltiosta on tulossa marraskuussa seuraava kannabiksen laillistanut Yhdysvaltain osavaltio. Kaikkiaan kahdentoista osavaltion arvellaan laillistavan kannabis kokonaan seuraavan kahden vuoden aikana.

OhioOhion osavaltion edustaja Jon Husted kertoi kannabiksen laillistamisaloitteen saaneen taakseen riittävän määrän allekirjoituksia niin, että siitä äänestetään marraskuun 3. päivä osavaltion paikallisvaaleissa. Mielipidemittausten mukaan enemmistö Ohion asukkaista kannattaa aloitetta.

Ohion laillistamisaloite on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että osavaltiossa sallittaisiin kasvatusluvat vain kymmenelle yrittäjälle. Kaikki ohiolaiset voisivat perustaa yrityksiä kannabiksen jalostamiseksi ja myymiseksi mutta kasvatus monopolisoitaisiin kampanjan tekijöiden lähipiirille. Osavaltion lainsäädäntöelimet eivät tosin pidä monopolin syntymisestä tälle alalle.

Vuonna 2016 kannabiksen laillistamisesta äänestetään jopa 11:ssä osavaltiossa. Arizonassa, Kaliforniassa, Nevadassa, Massachusettsissa ja Michiganissa mielipidemittaukset osoittavat selvän enemmistön kannatusta.

Mainessa ja Missourissa mielipiteet ovat tasan. Arkansasissa, Mississippissä, Montanassa and Wyomingissa mielipiteitä ei ole vielä tutkittu.

Kesäkuussa Delawaren osavaltiosta tuli 20:s kannabiksen dekriminalisoinut osavaltio. Delawaren ensimmäinen lääkekannabiksen jakelupiste avattiin 26.6.2015.

Wisconsinin osavaltion kaupungit ovat alkaneet dekriminalisoida kannabiksen käyttöä. Peräti yhdeksän osavaltion kymmenestä suurimmasta kaupungista on jo dekriminalisoinut kannabiksen. Osavaltion pääkaupunki Milwaukee ja Madison olivat ensimmäisten joukossa. Kansanedustaja Melissa Sargent on esittänyt jo toisen kerran kannabiksen laillistavaa lakialoitetta osavaltion kongressille.

 

Lähde: Responsible Ohion kampanjasivut, MPPWashington Post 19.7.2015Guardian 13.8.2015, Star Tribune 1.9.2015

 

Responsible Ohion laillistamisaloitteen markkinoimiseksi on tehty sarja videoklippejä, jotka selittävät aloitteen taustan, tarkoituksen ja mitä sillä aiotaan saada aikaan:

Legalizing Ohio: An Introduction

Legalizing Ohio: What's wrong with what we do now?

Legalizing Ohio: What about safety?

Legalizing Ohio: How will my community benefit?

Legalizing Ohio: What about medical marijuana?

Legalizing Ohio: What about jobs?


Kritiikki: Ohion laillistamisaloite tekisi kannabiksen kasvatuksesta monopolin


Responsible Ohio hankkeen johtaja Ian James kertoo aloitteesta 


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...