tiistai 12. kesäkuuta 2012

Mikko Ilmari Pekkola - Suomen virallinen kannabiksen kotikasvattaja

Internetissä on blogeja joka lähtöön. Nyt netistä on myös löydettävissä kannabiksen kotikasvattajan blogi. Tämä on siitä poikkeuksellinen blogi, että kasvattaja esiintyy sivulla omalla kasvokuvallaan ja koko nimellänsä. Mikko Pekkola kertoo saaneensa tarpeeksi Suomen valtion vainosta, jonka kohteeksi hän kokee joutuneensa. Tämän vuoksi hän haluaa nostaa kannabispolitiikan mielekkyyden esille piilottelematta henkilöllisyyttänsä.
Toimittaja: Hansi Harjunharja
3.6.2012, Verkkomedia.org

Mikko Ilmari Pekkola - Suomen virallinen kannabiksen kotikasvattaja

Ensimmäiseksi oli kysyttävä Pekkolalta, onko hänen todella tarkoitus jäädä kiinni, kun hän on tällaisen blogin perustanut. Pekkola vastaa, että "tarkoitus on laittaa kieltolaki koetukselle ja katsotaan, mitä se kestää".

Pekkola on tuomittu kahdesti huumausainerikoksesta. Viimeistä tuomiota ollaan viemässä hovioikeuteen. Tuomioistuin on määrännyt tähän mennessä Pekkolalle sakkoja kasvatuksistaan. Tuomioiden määrä ei ole näillä näkymin jäämässä kahteen, koska kolmas kasvatus on juuri esitutkinnassa. Lisäksi Pekkolan blogin sivulla on kuva uudesta pienestä hampuntaimesta, joka on poliisia varten sijoitettuna pieneen kahvalliseen ämpäriin.

Pekkola mainitsee myös virkavallan ja oikeuslaitoksen edustajien vaihtelevasta toiminnasta. "Voi käydä niin, että toinen poliisi kun tulee paikalle, niin toteaa, että "ai, sulla on tuolla hamppua, okei jatkakaa", kun taas toinen vie puoli asuntoa mennessään rikoksentekovälineinä". Tämän lisäksi oikeuslaitos antaa samasta määrästä kannabista hyvin erilaisia rangaistuksia.

Kasvatus lääkkeeksi

Pekkola käyttää kannabista lääkkeenä hoitaakseen itseänsä. Tulisiko Pekkolan sitten saada kannabista lääkkeeksi lääkärin määräyksellä? "Olisi sellainen mahdollisuus, että jos mä pääsisin neurologisiin tutkimuksiin, niin mä voisin saada diagnoosin, johon voitaisiin määrätä kannabista lääkkeeksi. Mutta julkisella puolella, kun mä pyrin neurologisiin tutkimuksiin, niin esteeksi tulee mun kannabiksenkäyttö. Eli minua ei suostuta tutkimaan kannabiksenkäytön takia, mikä katsotaan päihdeongelmaksi, kun taas voisin lääkkeeksi tähän mahdolliseen sairauteeni saada kannabista."

Jos Pekkolalla olisi mahdollisuus käyttää kannabista vakituisesti lääkkeenä, hän arvioisi tarvitsevansa vuorokaudessa 1-3 grammaa kannabiksen kukintoa. Tämän hän käyttäisi vaporisoiden eli höyrystämällä kukinnosta vaikuttavan ainesosan, mikä olisi keuhkoystävällisin tapa käyttää ainetta. Hallussaan olleiden määrien vähyyden vuoksi Pekkola on käyttänyt kannabista aikaisemmin pääasiassa polttamalla.

Pekkola kertoo ennen bloginsa perustamista kyseenalaistaneensa kannabiksen kieltolain mielekkyyttä sosiaalisessa kanssakäymisessään erilaisissa sosiaalisissa asemissa olevien ihmisten kanssa. Muutoin hän ei ole tätä ennen ollut osallisena kovinkaan vahvasti kannabiksen kieltolain kumoamista vaativassa aktivismissa, kuten järjestötoiminnassa.

Kuva ja kuvateksti Mikon blogilta: 

 Hamppu (Cannabis sativa) esiintyy usein laumoittain, mutta tämä pienokainen on jäänyt vaille lajitoveriensa seuraa. Käytän lääkkeenä jos ehtii kasvaa isoksi, mutta tähän suhtaudun niin skeptisesti, että istutin suoraan kantokahvalliseen kasvuastiaan ystäviemme työn helpottamiseksi. Tarkennan vielä, että majailee olohuoneen ikkunalla anopinkielen katveessa - ei tarvitse koko kämppää sotkea, jos joku etsii.

Ajokortti vietiin - ei liikennerikkomuksia

Jäädessään kiinni hampun kasvattamisesta Pekkola määrättiin puolen vuoden ajaksi virtsatestikokeisiin, joilla seurattiin, käyttikö Pekkola kannabista. Hän koki ahdistavana testitilanteessa näytteenannon suorittamisen seuraamisen ja tämän jälkeen pidetyt puolen tunnin mittaiset "moraalisaarnat".

Virtsatestien jälkeen Pekkolan olisi pitänyt itse maksaa verikokeista, joita hänelle tehtäisiin. Verikokeita oltaisiin tehty muutama tuon puolen vuoden aikana ja jokainen käynti olisi maksanut 80-90 euroa.

Pekkola koki, ettei hän enää pystynyt nöyrtymään ehdotettuihin toimenpiteisiin. "Minulla ei ollut tililläni yhtäkään liikennerikkomusta, mutta pidin sitten ennemmin arvokkuuteni kuin ajokorttini". Samassa yhteydessä Pekkolalta vietiin myös aseenkantolupa. "Minulla on metsästyskortti, mutta ei enää aseentantolupaa, koska jäin kiinni puutarhaharrastuksesta - tai lääkkeeni valmistamisesta."


Blogin osoite: 

Hansi Harjunharja @ 3.6.2012 21:56


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...