maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ranskan hallituksen asuntoministeri vaatii kannabiksen laillistamista

Cecile DuflotRanskan uuden presidentin hallitus sai kritiikkiä oppositiolta siitä, että asuntoministeri ja Ranskan vihreän puolueen puheenjohtaja Cecile Duflot vaatii kannabiksen laillistamista. 37-vuotias Duflot ehti aiheuttamaan jo aiemmin kohua saapumalla uuden hallituksen ensimmäiseen kokoukseen farkuissa.

Vaatimus on raivostuttanut oppositiopuolueet. Tällä voi myös olla vaikutusta tulevissa parlamenttivaaleissa. Hollanden johtama vasemmistosiipi on ottamassa voiton keskusta-oikeistosta Nicolas Sarkozyn ollessa sivussa politiikasta.

Hollande toivoo sosialistisen puolueensa voittavan enemmistön kansalliskokouksen 577:stä paikasta. Hollanden puolueen voitto takaisi sen, että hän voisi aloittaa poliittisen ohjelmansa toteuttamisen. Mielipidemittausten mukaan sosialistit tarvitsevat sellaisia epämiellyttäviä liittolaisia kuten vihreät, joille on ennustettu yli 30 paikkaa. Kommunistien 15 paikkaa olisi toinen tuki Hollandelle.

Tämä voisi auttaa Duflota toteuttamaan suunnitelmansa laillistaa kannabis Hollannin tapaan. Duflotin suunnitelmat ovat herättäneet julkisen keskustelun Ranskassa, jossa nuoret käyttävät eniten kannabista Euroopassa.

Lähde: Massnewsmedia 10.6.2012


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...