sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Washington DC dekriminalisoi kannabiksen käytön

Liittovaltion lain ja todellisuuden välinen kuilu vain laajenee Yhdysvalloissa pääkaupunki Washington DC:n dekriminalisoitua pienten kannabismäärien hallussapito ja käyttö. Pääkaupungista tulee yksi USA:n liberaaleimmista kaupungeista kannabiksen valvonnassa sen oltua tähän asti yksi rasistisimmista. Selvä enemmistö kaupungin asukkaista on valmis jo laillistamiseen.

WegrowDC:n kaupunginvaltuusto poisti 10 - 1 äänestystuloksella vanhan lain, joka langetti alle unssin kannabismääristä tuhannen dollarin sakot tai jopa puoli vuotta vankeutta.

Uuden lain mukaan hallussapidosta voidaan langettaa 25 dollarin sakko, joka on verrattavissa pysäköintisakkoon. Julkisesta käytöstä voidaan edelleen langettaa korkeintaan 500 dollarin sakko tai korkeintaan kahden kuukauden vankeusrangaistus. Washington DC:n hallintomallin mukaan uusi laki käy läpi kahden kuukauden käsittelyn Yhdysvaltain kongressissa ennen voimaan astumista.

DC:stä tuli seitsemästoista kannabiksen käytön dekriminalisoinut osavaltio ja siitä on tulossa yksi Yhdysvaltain liberaaleimmista kaupungeista kannabiksen käytön valvonnassa.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Washingtonin ja Coloradon osavaltioiden jälkeen valtakuntamme lievimpiä rangaistuksia jaetaan nyt pääkaupungissa”, Marijuana Policy Project -järjestön projektipäällikkö Dan Riffle selitti.

”Tämä oli merkittävä edistysaskel, koska olemme maamme pääkaupunki, ja olen siitä ylpeä”, kaupunginvaltuuston jäsen Tommy Welsh sanoi.

Tämä edistysaskel on erityisen tärkeä, koska pääkaupunki oli uudistukseen saakka Yhdysvaltain huumesodan pahimpia pesäkkeitä: vuonna 2010 DC:n poliisi teki 846 kannabikseen liittyvää pidätystä 100 000 asukasta kohti maan keskiarvon ollessa 256.

Lisäksi pidätykset ovat olleet muuta maata paljon rasistisempia: DC:ssä mustan oli 8 kertaa todennäköisempää joutua pidätetyksi kuin valkoisen maan keskiarvon ollessa 3,73.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Washington DC:n asukkaista jo 63% kannattaa kannabiksen laillistamista ja puolet vastustajistakin kannattaa rangaistusten lieventämistä. Pääkaupungin ensimmäinen kannabiksen jakelupiste potilaille avattiin viime vuonna.

”Washington on menossa oikeaan suuntaan mutta tarvitaan kattava ratkaisu kannabiksen kieltolaille. Meidän pitää vielä ratkaista se, mistä ja miten kuluttajat saavat kannabiksensa. DC:n pitää verottaa ja valvoa kannabiskauppaa kuten alkoholikauppaa sen sijaan, että jätämme kannabiskaupan diilereiden ja kartellien käsiin”, Riffle täsmentää.

Lähde: Policy Mic 5.3.2014MPP 4.3.2014


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...