perjantai 31. toukokuuta 2013

Belgian kannabiskulttuuri kiivaassa muutoksessa

Huhtikuussa 2013 Belgiassa aloitti toimintansa uusi kannabisklubi Mambo Cannabis Social Club merkkinä Belgian kannabiskulttuurin ripeästä muutoksesta. Mambo-klubi perustettiin Trekt Uw Plant -klubin mallin mukaan. Alkuperäiseen Trekt Uw Plant -klubiin kuuluu yli 200 jäsentä ja se kasvaa edelleen. Mambo-klubi on tarkoitettu aikuisille belgialaisille viihde- ja lääkekannabiksen käyttäjille.

CscBelgian lain mukaan kasvattaja saa pitää hallussaan yhtä kasvia, mutta sosiaalisissa kannabisklubeissa jäsenet voivat pistää kasvinsa yhteen ja antaa ammattimaisen kasvattajan hoitaa kasvatus jäsenten puolesta. Klubeissa kasvatetaan korkealaatuista kannabista orgaanisesti ja se jaetaan jäsenten kesken. Klubit ovat osoittautuneet menestyksekkääksi tavaksi jakaa kustannuksia ja lisätä hyötyjä. Mambo-klubi aikoo viedä tämän vielä yhden askeleen eteenpäin ja perustaa klubitalon, jossa jäsenet voivat tavata toisiaan, jakaa yhteistä satoaan ja antaa aidon yhteishengen kasvaa jäsenten keskuudessa.

Kannabisklubeista on kehittymässä järkevä ja vastuullinen eurooppalainen malli, jonka puitteissa kannabiksen ystävät voivat kasvattaa ja jakaa kannabista rikollisten markkinoiden ulkopuolella. Kannabislakien lieventyessä kautta Euroopan tämän klubimallin voi olettaa leviävän kautta mantereen.

Lähde: Dutch Passion 7.5.2013

Banner


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...