tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hollannin kieltolakikokeilun seuraukset

Kuinka järkevää on yrittää palata takaisin kieltolain olosuhteisiin? Tällaista kokeillaan Hollannissa ja tulokset näkyvät välittömästi katutasolla.

NetherlandsKuluneiden viiden vuoden aikana Hollannin oikeistolainen oikeusministeri Ivo Opstelten on tehnyt kaikkensa hollantilaisen kannabiksen valvontamallin romuttamiseksi. Hänen aloitteestaan Hollannissa on säädetty joukko lakeja, joiden tarkoituksena on ollut kannabiskahviloiden vähentäminen, kannabiksen käytön vähentäminen ja kannabisturismin vähentäminen erityisesti Hollannin eteläisissä maakunnissa ja kaupungeissa.

Mutta onko tämä politiikka onnistunut? Onko veronmaksajien miljoonien veroeurojen hassaaminen saanut huumeturismin vähenemään? Ovatko kadut turvallisempia kun jopa 70% Hollannin poliisivoimista kitkee nyt hamppua? Cannabis News Network turvautui piilokameraan ja tutki asiaa katutasolla.

 


 

Toisessa Cannabis News Networkin videossa analysoidaan eri Euroopan maiden katukaupasta ostettuja tuotteita, joista paljastuu hyönteismyrkkyjen jäämiä, kehrääjäpunkin sontaa ja munia sekä korkeita THC pitoisuuksia. Kieltolaki vaarantaa veronmaksajien terveyden ja verorahojen järkevän käytön.

 


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...