sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Obama: Minulla on kaikki Bob Marleyn levyt

Presidentti Obama antoi tähän asti perusteellisimman vastauksensa kannabiksen laillistamisesta vieraillessaan Jamaikalla. Hän diggaa edelleen Bob Marleyta.

Obama Marley2Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vieraili Jamaikalla osana Karibian maiden kierrosta ennen Karibian alueen valtioiden liiton, CARICOM, kokousta Panamassa. Jamaikalaisille ja muille Amerikan mantereen valtiolle tärkein kohta on se, ettei USA enää painosta muita Amerikan mantereen maita noudattamaan huumepolitiikkaansa. Obama jopa myönsi USA:sta tulevan huumerahan ja aseiden olevan ongelman toinen puoli, mitä ei yksikään USA:n virkaatekevä presidentti ole myöntänyt.

Hän esiintyi torstaina 9.4. julkisessa tilaisuudessa, missä rastafari Miguel "Steppa" Williams esitti hänelle kysymyksen kannabiksen laillistamisesta.

Obama kertoi yleisölle odottaneensa tätä kysymystä ja piti sen jälkeen tähän asti kattavimman, kuusiminuuttisen esitelmän huumepoliittisista ajatuksistaan. Obaman suhtautuminen kysymykseen on muuttunut hänen virkakautensa alun alentuvasta huvittuneisuudesta vakavaan pohdintaan laillistamisen mahdollisuudesta.

Obama näkee kannabiksen laillistamisen ja huumepolitiikan dekriminalisoimisen eri kokonaisuuksina.

“Uskon vahvasti siihen, että USA:n harjoittama niin sanottu huumesota, joka korostaa vangitsemista, ei ole palvellut tarkoitusperiään,” Obama tiivisti sanomansa saaden aplodit.

Kannabiksen laillistamisesta Obama sanoi, ettei hän usko liittovaltion muuttavan kansallista lainsäädäntöä kovinkaan pian.

“Mutta uskon siihen, että jos kannabiksen laillistaneet osavaltiot pystyvät osoittamaan, ettei niistä ole tullut rikollispesiä ja että heillä on tarpeeksi vahva julkinen terveydenhoito, jolla voidaan vaikuttaa riippuvuuden kehitykseen, niin tästä tullaan käymään kansallinen keskustelu. Mutta tämä vie oman aikansa.”

Kolmanneksi Obama käsitteli USA:n harjoittaman politiikan vaikutuksia kansainvälisiin suhteisiin. Hän varoitti siitä, ettei pelkkä kannabiksen laillistaminen ole vielä ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Millaista politiikkaa pitää harjoittaa muiden nyt laittomien aineiden kanssa?

Lisäksi Obama varoitti pieniä Karibian alueen maita, että jos he luovat omat pienet lailliset kannabismarkkinansa, niin kuinka he pystyvät vastustamaan suurten kansainvälisten suuryhtiöiden tunkeutumista niille!

Obaman ratkaisumalli on jatkaa huumeiden kysynnän vähentämistä USA:ssa, jotta aseiden ja käteisen rahan tulva järjestäytyneelle rikollisuudelle saataisiin vähenemään. Toisaalta hän painotti yhteistyön jatkamista kansainvälisten huumejärjestöjen vallan rajoittamiseksi.

“Tähän tarvitaan kansanterveyden näkökulmaa, jossa ei keskitytä pienten määrien hallussapidosta kiinni otettujen vangitsemiseen vaan heidän kehottamiseen hakeutumaan hoitoon. Kun tähän lisätään taloudellinen kehitys ja nuorille tarjottavat vaihtoehtoiset mahdollisuudet, saavutamme mielestäni hyvän tasapainon.”

“Tämä ei ehkä vastannut täysin teidän tulevaisuuden visiota, mutta tämä olisi mielestäni paljon järkevämpi toimintamalli kuin nykyinen huumepolitiikkamme,” Obama lopetti saaden hyvät aplodit.

Tilaisuuden jälkeen Obama vieraili vielä Bob Marleyn museossa, missä hän tunnusti omistavansa kaikki Marleyn levyt!

Jamaikan vierailun jälkeen Obama jatkoi Karibian alueen valtioiden, CARICOM, kokoukseen Panamaan, missä käsitellään myös alueen huumepolitiikkaa.

 


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...