sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Torino vie kannabista kohti laillistamista

Torinon kaupunki Italiassa dekriminalisoi kannabiksen viihdekäytön ja laillistaa kannabiksen lääkekäytön. Torino on ensimmäinen merkittävä italialainen kaupunki, joka sallii kannabiksen lääkekäytön.

altTorinon kaupunginvaltuusto hyväksyi tiistaina 14.1. lakialoitteen, joka dekriminalisoi kannabiksen käytön. Kaupunginvaltuusto lähetti Italian parlamentille viestin, jossa lausutaan: ”Tämä laki merkitsee muutosta kieltolain rakenteista kohti politiikkaa, jonka puitteissa mietoja huumeita ja varsinkin kannabista voidaan tuottaa ja myydä laillisesti”.

Tämä ei vielä laillista kannabista mutta se tekee käytännöstä paljon suvaitsevamman. Päätös oli lopulta tiukka: 15 äänesti puolesta, 13 vastaan ja 6 pidättäytyi äänestämästä.

Demokraattisen sosialistipuolueen, SEL (vasemmisto, ekologia ja vapaus), edustaja Marco Grimaldi esitteli lakialoitteen valtuustolle.

”Haluamme lopettaa kieltolain, joka on antanut miljardeja dollareita rikollisille ja rikosrekisterin tuhansille tavallisille kansalaisille”, Grimaldi kertoi haastattelussaan. Hän sanoo Torinon olevan ensimmäinen suurkaupunki Italiassa, joka on alkanut puoltamaan laillistamista.

Lain ensimmäinen osa laillistaa kannabiksen lääkekäytön. Toinen osa kumoaa Italian liittovaltion vuonna 2006 säätämän lain, joka poisti erottelun huumeiden väliltä ja langetti kannabiksesta samanlaisen rangaistuksen kuin heroiinista tai kokaiinista.

Jos Italian parlamentti hyväksyy samanlaisen lain, loisi se väylän kannabiksen viihdekäytön laillistamiselle Italiassa. Kannabiksen lääkekäyttö on jo laillistettu joissakin maakunnissa kuten Liguriassa, Toskanassa ja Venetossa. 

Lähde: RT 15.1.2014 


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...