lauantai 25. tammikuuta 2014

Yhdysvaltojen hallitus avaa pankkipalvelut kannabisnekselle

Kannabiksen myynti Yhdysvalloissa on laillisen ristiriidan takia voitu hoitaa vain käteisellä. Oikeusministeri ilmoitti pankkipalveluja koskevien säädöksien tulevan voimaan piakkoin. Tämä mahdollistaa kannabiskaupan koko potentiaalin hyödyntämisen ja tätä laillistamisen vastustajat pelkäävät.

altYhdysvaltojen oikeusministeri Eric Holder ilmoitti torstaina 23.1. että verohallitus ja oikeushallitus julkistavat piakkoin pankkipalvelujen säädökset osavaltioiden laillistamille kannabiskaupoille, vaikka kannabis pysyy edelleen liittovaltion laissa laittomana.

Uudet säädökset tulevat korjaamaan ne hankaluudet, joista vasta-avatut kannabiskaupat Coloradossa ja lääkekannabiskaupat muissa osavaltioissa ovat joutuneet kärsimään toimiessaan vain käteisrahalla ilman pankkipalveluja tai luottomahdollisuuksia.

Osavaltioiden hyväksymät kauppiaat Coloradossa ja muissa osavaltioissa ovat valittaneet siitä, kuinka he joutuvat ostamaan tavaroita, maksamaan palkkoja ja hoitamaan myyntiä vain käteisellä, mikä vaatii kalliit ja vaikeat turvatoimenpiteet sekä asettaa heidät alttiiksi ryöstöille. Tämä on vaikeuttanut myös verojen maksamista.

”Ei ole suotavaa antaa suurten käteismäärien kasaantua näihin paikkoihin. He haluavat käyttää pankkipalveluja. Siksi olemme laatineet säädökset, joiden odotan pian ratkaisevan tämän ongelman”, Holder sanoi.

Apulaisoikeusministeri James Cole lupasi jo syyskuussa senaatin kuulemistilaisuudessa vahvistaa pankkipalvelujen toiminnan. Rahanpesusäädökset estävät pankkeja koskemasta suoraan kannabiksen myymisestä tuleviin rahoihin, koska kannabis on edelleen laitonta liittovaltion tasolla. Oheisbisnes, kuten käyttö- ja kasvatusvälineiden tai kiertoajelujen myynti sen sijaan on täysin laillista bisnestä.

Ongelmaan sisältyy Holderin mielestä vakavia rikosoikeudellisia huolenaiheita.

”Tämä on selvä uhka yleiselle turvallisuudelle. Suuret rahasummat, joita ei pystytä tallettamaan asiallisesti, asettavat suuria haasteita lainvalvonnalle.”

Laillistamista vastustavan Smart Approaches to Marijuana, SAM, järjestön edustajan Kevin Sabetin mielestä oikea uhka on muualla.

”Olemme luomassa voittoa tavoittelevaa kannabisnestä, joka tekee rahaa riippuvuudella, mikä on paljon huolestuttavampi asia kuin se saavatko kaupat käyttää American Expressiä.”

Sabetin ”järkevä” ehdotus olisi kuitenkin antaa rikollisorganisaatioiden jatkaa toimintaansa.

Tämä pankkiongelma on herättänyt närää kannabisaktivistien keskuudessa, koska samaiset pankit ovat paljastuneet rikollisorganisaatioiden rahanpesijöiksi selviten jutuista pelkillä sakoilla. Kasvatusteknologia ja tuotteiden jalostaminen on edennyt pitkin harppauksin ja vuonna 2014 normaalit pankkipalvelut nostavat kaupan odotetaan uudelle tasolle.

Lähde: Huffington Post 23.1.2013

The Future of the Weed 2014, dokumentti Denverin kannabisneksestä:


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...