maanantai 6. elokuuta 2012

Kannabismyrkky ja Michael Phelps

Phelps2Kannabis on myrkyllistä, vaarallista, se tuhoaa terveyden, motivaation ja elämän. Näin uhoaa Irti huumeista ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Räsänen maanantaina Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. IHRY rahoittaa toimintaansa mm. peliriippuvuudesta rahaa tekevän Raha-automaattiyhdistyksen avustuksilla.

Tämä on kansainvälisten huumehaukkojen mantra, jota hokemalla saa valtioiden jakamia avustuksia "huumeiden vastaiseen työhön", sekä sponsoritukea päihdeyhtiöiltä ja yksityisiltä lääkäriyrityksiltä, jotka pimittävät valtioilta verotulot ja joiden voitot sekoittuvat veroparatiiseissa kansainvälisen rikollisuuden mm. huumekaupasta saatuihin rahavirtoihin. Tätä kutsutaan myös huumesodan kaksinaismoraaliksi.

Michael Phelps todistaa tämän mantran suureksi valheeksi. Hän on voittanut kolmissa olympialaiskisoissa 18 kultamitalia, 2 hopeaa ja kaksi pronssia. Hän voitti Ateenan kisoissa vuonna 2004 kuusi kultamitalia ja kaksi pronssia, Pekingin kisoissa kahdeksan kultamitalia ja Lontoon kisoissa tänä kesänä neljä kultamitalia ja kaksi hopeaa.

1343510246 Ryan Lochte Gold 118 kultamitalia on tehnyt hänestä maailman menestyneimmän urheilijan. Hullukaan ei väitä hänen voittaneen näitä mitaleja bongia kiskomalla, mutta vallitsevan politiikan ja uskomusten vastaisesti hatsi ei ole myöskään hidastanut hänen vauhtiaan, eikä vienyt voittamiseen tarvittavaa motivaatiota.

Paljastuttuaan bongin ystäväksi vuonna 2009 Pekingin olympialaisten jälkeen, hän sanoi CNN:n haastattelussa tehneensä "rutkasti virheitä elämässään" ja että "jokaisen täytyy kantaa tekemiensä virheiden seuraukset". Lopulta hänen sponsoreistaan ainoastaan Kellogg-yhtiö vetäytyi.

Lontoon olympiakisoissa hän sijoittui ensimmäisessä kilpailuissa neljänneksi häviten kultamitalin maamiehelleen Ryan Lochtelle, jonka huhutaan olevan vieläkin innokkaampi stoneri kuin Phelps. Hän on mm. tunnustanut suosikkielokuvansa olevan Cheech and Chong'in "Up in Smoke".

Nämä urheilijat ovat kultansa ansainneet, mutta huumesodan sorto jatkuu yhä myös urheilijoiden keskuudessa. USA:n naispainija Stephany Lee hylättiin olympiajoukkueesta positiivisen virtsanäytteen takia, vaikka hänellä on laillinen kannabisresepti Coloradosta. USA lähetti kisoihin toiseksi parhaan naispainijansa.


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...