sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kannabisaiheisten tiedeuutisten Top10 vuodelta 2011

NORML:n Stash Blogin pitäjä Russ Belville on koonnut kuluneen vuoden kymmenen vaikuttavinta kannabista koskevaa tiedeuutista.

Sijalla 10: Kannabiksen hiilijalanjälki

Virkavallan pelossa sisätilojen tarjoamassa piilossa kasvatettuun kannabikseen uppoaa yllättävän paljon energiaa – ja samoin siitä lähtee yllättävän paljon päästöjä.

FT Evan Millsin, arvostetun ja pitkäaikaisen energia-analyytikon, ohjaama ja julkaisema, yhdessä Lawrence Berkeley National Laboratoryn tutkijahenkilökunnan kanssa toteutetun tutkimuksen raportissa on päätelty amerikkalaisten kuluttavan hämmästyttävät 1% koko maan sähkönkulutuksesta, seitsemän voimalan tuoton verran, kannabiksen kasvattamiseen.

Lääkekannabiksen kasvattaessa suosiotaan ja kannabisapteekkien loistaessa poissaolollaan monet ihmiset ovat opetelleet kasvattamaan kannabista itselleen sisätiloissa. Kasvattajat käyttävät 20 terawattituntia vuodessa saadakseen kirkkaat lamput loistamaan jopa usein 24 tuntia vuorokaudessa, sekä ilmanvaihdon 60 kertaa tehokkaammaksi kuin normaalissa kodissa. Jopa vaatimattomankin kokoisen sisäpuutarhan energiankulutus voi olla sama kuin kokonaisen datakeskuksen.  Koska sisätiloissa tapahtuva viljely on lisäksi piilotettava viranomaisilta ja muilta, nouseekin sisäpuutarhureiden energialasku 5 miljardiin dollariin vuodessa. Amerikkalaisen kannabiksen tuottamiseen kulutettu energiamäärä vastaa kahden miljoonan ylimääräisen amerikkalaiskodin energiankulutusta. Valitettavasti se myös tuottaa kasvihuonekaasupäästöjä saman verran kuin noin kolme miljoonaa autoa.

Sijalla 9: Kannabiksen käyttäjät keskivertoa laihempia ja fiksumpia

Olemme kaikki saaneet kärsiä vitsailua siitä, miten kannabiksen käyttäjät olisivat lihavia ja tyhmiä sohvaperunoita. Vuonna 2011 oli ilo kuulla miten kaksi kansainvälistä tutkimusta totesivat päinvastoin meidän olevan usein laihempia kuin ei-käyttävät vastineemme…

“Huomasimme että kannabiksen käyttäjät eivät todennäköisesti olleet niin ylipainoisia kuin ei-käyttäjät”, tutkijat kertoivat. “Olimme niin yllättyneitä, että luulimme tehneemme jossain kohtaa virheen. Tai että otoksemme ei ollut tarpeeksi edustava.  Joten käännyimme toisen, täysin itsenäisen otoksen puoleen ja löysimme taas täsmälleen saman yhteyden”.

…ja fiksumpiakin vielä!

Uusi brittiläinen tutkimus toteaa miesten, joilla oli lapsena korkea älykkyysosamäärä, käyttävän laittomia päihteitä todennäköisemmin kuin heidän alemman älykkyysosamäärän vastineensa. Tytöt, joilla oli korkea älykkyysosamäärä, käyttivät aikuisena huumeita kolme kertaa todennäköisemmin. Korkea älykkyysosamäärä määriteltiin tuloksena, joka asettuu välille 107-158. Keskiverto on noin 100. Tutkimus julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Healthissa.

Mikään tästä ei kuitenkaan tarkoita että kannabiksen käyttäminen mahdollisesti kasvattaisi tai pienentäisi älykkyysosamäärää. Sen sijaan se tarkoittaa, että jotkut suositut stereotypiat meistä ovat perusteettomia.

Sijalla 8: Kaksi kolmannesta seuratuista potilaista korvasi reseptilääkkeet lääkekannabiksella

Monet lääkekannabisaktivistit kertovat anekdootteja potilaista, joiden opiaattipohjaisia kipulääkkeitä on vähennetty tai poistettu korvaamalla niitä kannabiksella. Kuluneena vuonna Berkeley Patients Group selvitti asiaa kyselyllä potilailtaan ja sai selville että kaksi kolmesta oli toiminut juuri niin.

Nimettömässä kyselyssä 66% Berkeley (California) Patients Groupin lääkekannabiskeskuksen 350 asiakkaasta ilmoitti käyttävänsä marihuanaa reseptilääkkeen korvikkeena. Syyksi he ilmoittivat kannabiksen sopivan paremmin oireiden hallintaan vähemmillä sivuvaikutuksella kuin reseptilääkkeet.

Ne, joilla oli kipuoireita, sanoivat kannabiksella olevan vähemmän väärinkäytön mahdollisuuksia opioideihin verrattuna. Toiset sanoivat marijuanan auttaneen pienentämään muiden lääkkeiden annostusta.

Opioidien addiktiopotentiaalista puheenollen…

Sijalla 7: Oxycontin toimii viisi kertaa tehokkaammin “porttihuumeena” kannabikseen verrattuna

Kieltolain edustajat ovat käyttäneet käsitettä “porttihuume” jo vuosia pelotellakseen ihmisiä laillistamisesta. Vaikka  jokainen tehty tutkimus selventääkin käsitettä, sillä on vielä omanlainen kaikunsa suurella osalla äänestäjien korvissa. Täytyi siis selvittää mikä huume on todella se, jolla on suurin korrelaatio kovien huumeiden käytön kanssa, ja se ei todellakaan ollut kannabis!

“Ristiviittasimme NSDUH-numeroita sen perusteella, oliko joku koskaan kokeillut marijuanaa. Huomasimme, että vain 1,5% ihmisistä, jotka ovat käyttäneet kannabista, tuli kuukausittaisia kokaiinin käyttäjiä. Vain alle 1% kannabista kokeilleista tuli ekstaasin, crackin, metamfetamiinin, heroiinin, LSD:n tai PCP:n säännöllisiä käyttäjiä. Samaan aikaan 2,9% ihmisistä jotka ovat joskus kokeilleet jotain laillista kipulääkettä tuli säännöllisiä kokaiininkäyttäjiä. Enemmän kuin 1% laillisia kipulääkkeitä kokeilleista tuli ekstaasin, crackin tai metamfetamiinin säännöllisiä käyttäjiä. Ihmisistä, jotka ovat kokeilleet laillisia kipulääkkeitä, tulee kaksi kertaa todennäköisimmin heroiinin, ja kolme kertaa todennäköisemmin LSD:n säännöllisiä käyttäjiä kuin kannabista kokeilleista ihmisistä”.

Mikäli laillistamisen vastustajat edelleen haluavat sinnikkäästi pitää kiinni ajatuksesta että meidän tulisi tehdä kaikkemme estääksemme jotakuta polttamasta ensimmäistä kannabissavuketta ettei heistä tulisi laittomien huumeiden väärinkäyttäjiä, niin on aika kieltää myös Vicodin, Lortab, Lorcet ja Oxycontin, jotka ovat tehokkaita laillisia opioidipohjaisia kipulääkkeitä. Ensimmäinen Vicodin, Lortab tai Lorcet johtaa lähes kolminkertaiseen riskiin joutua ei-kannabiksella aloittaneeksi laittomien huumeiden käyttäjäksi kuin ensimmäinen jointti, tai se riski joka saavutetaan polttamalla jointti joka kuukausi. Ensimmäinen Oxycontin johtaa viisi kertaa todennäköisemmin huumeiden väärinkäyttöön ensimmäiseen jointtiin verrattuna.

Sijalla 6: Huumetestaus on edelleen epäluotettavaa, epätarkkaa, tarpeetonta, tunkeilevaa sekä haitallista

Teetämme kansalaisille huumausainetestin kun epäilemme heitä rikoksesta, kun he hakevat töitä, kun he menevät kouluun tai kun he ovat osallisina onnettomuudessa. Silti marijuanaa koskeva huumetestaus on niin epäluotettavaa ja epätieteellistä, että se on loukkaus kaikkia vapaita ihmisiä kohtaan.

Ensin ovat huumekoirat, joiden poliisi ja oikeus uskovat olevan sukua erehtymättömille tieteellisille välineidelle sen sijaan, että kyseessä on eläin jolla on vaistonomainen tarve miellyttää isäntäänsä.

“Huumeitä ja räjähteitä haistelemalla etsiviin koiriin vaikuttavat niiden käsittelijöiden uskomukset, mahdollisesti aiheuttamalla hiuksenhienoja, tahattomia vihjeitä”, uskovat UC Davisin tutkijat.

Tammikuussa Animal Cognitionissa julkaistussa tutkimuksessa kerrottiin koirakkojen tunnistaneen valheellisesti tuoksun jota ei ollut olemassa yli 200 kertaa, erityisesti silloin kun koiran käsittelijä uskoi tuoksun olevan läsnä.

Seuraavaksi on huumetestaus, joka voi osoittaa virheellistä tulosta peräti joka kymmenennessä testissä.

Indianan osavaltion laboratoriosta on ilmoitettu virheellisia huumeusainetestituloksia. Raportissa ilmoitettiin 200 tuloksen 2000 viranomaisille ilmoitetusta tuloksesta olleen virheellisiä positiivisia tuloksia. Tämä sisältää noin 50 tulosta, jotka olivat raportin mukaan tietoisesti manipuloitu laboratorion työntekijöiden toimesta.

Yksi peruste työntekijöiden testaamiselle on työpaikan turvallisuus. Silti osavaltioissa joissa lääkekannabiksen käyttö on sallittua ja jopa tuhannet ihmiset käyttävät kannabista sallitusti, on nähty vain työhön liittyvien tapaturmien vähenemistä.

Ennen kuin lääkekannabisohjelma alkoi Oregonissa työpaikalla tapahtuneita loukkaantumisia ja sairastumisia jotka johtivat menetettyyn työpäivään, oli 3,4 jokaista 100 kokopäiväistä työntekijää kohti, vuonna 2009 luku oli 2,3 jokaista 100 työntekijää kohti, eli on tapahtunut 32% vähennys. Tapaturmat ja sairaudet ovat vähentyneet 40%, 3,5:stä 2,1:een sataa työntekijää kohti. Kuolemantapaukset ovat vähentyneet 3,3:sta 1,9:ään sataa työntekijää kohti, eli noin 42%

Nämä vähentymiset ovat tapahtuneet sillä välillä kun lääkekannabispotilasrekisteri kasvoi keskimäärin 50% per vuosi.

Toisenlainen törkeä tapa väärinkäyttää huumausainetestejä on tehdä testauksesta perusvaatimus kansalaisen hakiessa toimeentulotukea. Kyseisenlainen laki Floridassa on pistetty jäihin siksi aikaa kun sen perustuslainmukaisuus selvitetään, mutta voimassaollessaan se maksoi Floridalle enemmän kuin sen avulla onnistuttiin säästämään. Sen avulla myös saatiin selville, että hyvin toimeentulevien tulos on vähemmän todennäköisesti positiivinen verrattuna keskivertokansalaisiin.

Department of Central Floridan (DCF) alueella testattiin 40 hakijaa ja vain kaksi huumetestitulosta oli positiivisia, virkamies kertoi. Yhdestä testituloksesta on tehty valitus.
DCF sanoi että se on antanut hakijoille lähetteet klinikoille joissa huumetestaus maksaa 30-35$. Hakija maksaa testauksen itse, ja mikäli tulos on negatiivinen, osavaltio korvaa testauksen.

Näin ollen, DCF:n alueella 38 hakijalle jotka saivat negatiivisen tuloksen, palautetaan 30$ jokaiselle, ja tämä tulee maksamaan veronmaksajille 1 140$.

Samaan aikaan valtio säästää alle 240 dollaria kuuukaudessa evätessään etuudet näiltä kahdelta hakijalta, joille testi antoi positiivisen tuloksen.

Lopuksi, huumetestauksien tahattomat seuraukset alkoivat tulla entistä ilmeisemmäksi. Kannabiksen ollessa huume, joka on vaikeinta salata testeiltä, ihmiset alkoivat kääntyä niiden huumeiden puoleen, jotka on helpompi piiilottaa.

Katsoessani dataa huomasin kuinka aikavälillä 2005-2011 kannabikselle positiivisten huumausainetestituloksten määrä kaikkien työpaikkahuumetestien osalta (ennen työhönottoa, satunnaistestaus ja onnettomuuden jälkeinen testaus) väheni 20% 2,5% 2,4 miljoonasta testistä 2,0%:iin. Se on noin 12 000 kiinnijäänyttä kannabiksenkäyttäjää vähemmän.

Kuitenkin sillä aikaa oksikodonille positiiviset testitulokset kasvoivat 96% kaikesta virtsasta tehdystä testauksesta, vaikkakin näitä testejä tehdään noin kymmenesosa siitä määrästä, mitä tehdään kannabiksen testaamiseksi. Siitäkin huolimatta, että kannabiksen metaboliitteja voidaan havaita virtsassa viikkoja, oksikodonin aineenvaihduntatuotteet poistuvat elimistöstä kahdessa-kolmessa päivässä. Lisäksi satunnaisia positiivisia oksikodoni-testituloksia (1,20%) saadaan noin kaksi kertaa sekä onnettomuuksien jälkeisiä oksikodonipositiivisia (1,80%) tuloksia noin kolme kertaa todennäköisemmin kuin ennen työhönottoa tehdyissä testauksissa (0,65%), joka vihjaa siihen että työhönoton yhteydessä tehtävät testaukset eivät toimi kovin hyvin oksikodonin käyttäjien työpaikalta pois pitämiseen.

Sijalla 5: Kuluneiden viiden vuoden aikana on pidätetty enemmän amerikkalaisia kannabiksen, kuin muiden huumeiden hallussapidosta, vaikka hieman yli miljoonalla ihmisellä on laillinen lupa käyttää kannabista

Kun joku puhuu “huumesodasta”, muistuta häntä siitä että loppujenlopuksi kyse on “sodasta kannabista vastaan”.

FBI:lle raportoituja huumepidätyksiä oli kansallisesti 1 638 846, jossa kannabis oli osallisena 52,1% tapauksista. Viime vuonna 51,6% kaikista huumepidätyksistä oli kannabiksen takia, osoittaen lievää kasvua marijuanan osallisuudessa huumepidätuksissä. Edellisen kerran marijuana oli enemmistöedustajana “huumesodassa” vuonna 1985, kun 55,6% kaikista huumepidätyksistä oli kannabiksen takia.

Kannattaa pitää mielessä että näiden vuosittaisten marijuanapidätysten määrä on edelleen nousussa, siitä huolimatta että olemme vähentäneet pidättämiseen oikeutettujen kannabiksenkäyttäjien määrää antamalla lupia lääkekannabiksen käyttöön käyttäjille, jotka käyttävät sitä eniten.

 Noin 1 – 1,5 miljoonaa ihmistä on laillisesti oikeutettu omassa osavaltiossaan käyttämään lääkekannabista, NORML:in osavaltioiden lääkekannabisrekisterien ja potilasarvioiden pohjalta keräämän datan mukaan. Mikäli arvioidaan yhden käyttäjän käyttävän noin 1 – 1,5 grammaa kannabista päivittäin, ja hinnan olevan noin 320$ unssilta, nämä lailliset kannabiksenkäyttäjät muodostavat 2,3 – 6,2 miljoonan dollarin markkinat vuosittain.

Sijalla 4: Huumetsaari väittää lääkekannabiksen lisäävän nuorten ihmisten kannabiksen käyttöä, huolimatta siitä että teinien kannabiksen käyttö on vähenemässä

Huumetsaari Gil Kerlikowsken suosikkihokema on ollut, miten kutsumalla marijuanaa “lääkkeeksi” me johdatamme nuoret ajattelemaan sitä vähemmän vaaralliseksi, ja näin ollen sen käyttäjien määrä lisääntyisi.

Tutkimukset ovat osoittaneet mahdollisia yhteyksia osavaltion poltetun lääkekannabiksen sallivilla laeilla ja marijuanan käyttömäärän kasvulla”, kertoo Gil Kerlikowske, National Drug Control Policyn johtaja. “Ottaen huomioon mitä tiedämme laittomien huumeiden käytön aiheuttamista haitoista, vetoan jokaiseen perheeseen – erityisesti niihin perheisiin, jotka asuvat osavaltioissa joissa on käynnissä poliittisia kampanjoita huumeiden käytön sallimisen puolesta – jotta he tuplaisivat vaivannäkönsä turvatakseen nuorison vakavalta harmilta opettamalla heitä laittomien huumeiden käytön oikeista terveys- ja turvallisuusriskeistä”.

Lääkekannabis on kuitenkin ollut länsirannikolla jo yli 12 vuotta. Vuosien 2003 ja 2009 välillä, sillä aikaa kun yhä useampi osavaltio on hyväksynyt lääkekannabiksen käytön, teinien kuukausittaiset käyttömäärät ovat olleet kansallisesti laskussa.

Itse asiassa yhdessätoista osavaltiosta kolmestatoista  joissa lääkekannabis on ollut sallittua vuodesta 2009, nähtiin  teinien kannabiksen käytössä vähentymistä, ja viidessä osavaltiossa joissa lääkekannabis on ollut sallittua vuodesta 2003 on teinien käytön väheneminen ollut vielä rajumpaa.

Vuodesta 2003 vuoteen 2009 asti Kaliforniassa on teinien kuukausittainen kannabiksenkäyttö ollut vain 0,26%. Coloradossa teinien käyttö on ollut 3,77% samassa ajanjaksossa. Kuitenkin Wyomingissa, osavaltiossa jossa ei lääkekannabis ole sallittua, nähtiin roima kasvu teinien käytössä jopa 5,18%. Vielä pidemmälle katsottuna, vuosiin 1996 ja 1998, kun länsirannikko salli lääkekannabiksen käytön, teinien kannabiksen käyttö oli yleisempää ja on vain vähentynyt ajan saatossa.

Sijalla 3: Amerikkalaiset haluavat oikeasti kysyä presidentiltä kannabiksen laillistamisesta, koska puolet heistä kannattaa sitä

Viime vuoden loppupuolella arvostettu Gallup kysyi amerikkalaisilta mitä mieltä he ovat kannabiksen laillistamisesta.

Tuloksena oli 50% valtakunnallinen tuki laillistamisen puolesta, ja ensimmäinen kerta vuosittain suoritetun kyselyn aikana, kun enemmistö oli laillistamisen puolella. Vain 46% mielestä marijuanan pitäisi pysyä laittomana, ja 4% jätti vastauksen avoimeksi.

Tuki laillistamisen puolesta on suurin länsivaltioissa (55%) ja enemmistö tukee laillistamista maan länsi- (54%) sekä itäosissa (51%). Vain äänestäjät maan eteläosassa vastustivat edelleen laillistamista (44%). Miehet ovat edelleen naisia innokkaampia laillistamaan ( 55% vs. 46%).

Nuoriso tuki laillistamista innokkaasti (62%), samoin demokraatit (57%) ja liberaalit (69%). Ajatus kannabiksen laillistamisesta on myös ottanut tuulta alleen sellaisissa väestöryhmissä, jotka ovat perinteisesti olleet laillistamista vastaan. Verrattuna Gallupin viimevuonna teettämään kyselyyn, etelässä laillistamista tukevien joukko kasvoi 4%, keskilännessä 12% ja 6% 50-64 vuotiaiden keskuudessa, mutta laski 1% 65+ ikäryhmässä. Kannatus kasvoi 6% republikaanien keskuudessa, ja 4% konservatiivien keskuudessa. Marijuanan laillistamisesta on tulossa hyväksyttävä ajatus kaikenlaisten ryhmien keskuudessa.

Presidentti Barack Obama, joka etsii ihmisiltä panosta poliittisiin kysymyksiin, oli järkyttynyt löytäessään…

Whitehouse.gov-sivuston We the People -vetoomusosiosta listan ensimmäiseltä paikalta NORML:in “Marijuanaa tulisi säännöstella kuten alkoholia” -vetoomuksen, joka on kerännyt yli 42 000 allekirjoitusta. Tarvittiin 5 000 allekirjoitusta 30 päivän aikana jotta siihen vastataan virallisesti: vaadittu määrä täyttyi kolmessa tunnissa.

Kysyessään kansalaisilta videoita poliittisista aiheista, Obamaa kohtasi seuraava järkytys:

Listan ensimmäisenä komeili Law Enforcement Against Prohibitionin 13 842 ääntä (yli 1% kaikista äänistä) kerännyt kysymys:

“Poliisiviranomaisena olen nähnyt miten sota huumeita vastaan on maksanut biljoona dollaria ja tuhansia ihmishenkiä, mutta ei millään tavalla vähennä huumeiden käyttöä. Pitäisikö meidän keskustella marijuanan ja muiden huumeiden laillistamisesta, jotta saataisiin poistettua väkivaltaista rikollisuutta kaduilta? “

Kaikista 193 060 ihmisestä jotka äänestivät, yli 7% äänesti LEAP:in kysymystä. Se on noin yksi neljästätoista ihmisesta, jotka osallistuivat.

Sijalla 2: Kansallisen syöpäinstituutin draamailut kannabiksen kasvaimia pienentävien vaikutusten takia

Korkean profiilin kiista tieteellisestä luotettavuudesta nähtiin kansallisen syöpäinstituutin kotisivuilla cancer.gov. Kaikki alkoi kun sivuston kannabis- ja kannabinoidiosioon tehtiin yllättävä päivitys:

“Lääkekannabiksen potentiaaliset vaikutukset syöpää sairastaviin ihmisiin sisältävät antiemeettisiä vaikutuksia, ruokahalun stimulaatiota, kivunlievitysta ja helpotusta unen saantiin ja laatuun. Integroivan onkologian harjoittamiseen voi terveydenhuollon tarjoaja suositella lääkekannabista, ei vain oireiden hallintaan, vaan myös sen mahdollisten suorien antitumoraalisten (kasvaimia pienentävien) vaikutusten takia.

Kannabinoidit voivat aiheuttaa antitumoraalisia vaikutuksia eri keinoin, kuten aiheuttamalla solukuolemaa, estämällä solujen kasvia sekä estämällä kasvaimen angiogeneesiä (verisuonten uudismuodostus) sekä etäpesäkkeiden syntyä. Kannabinoidit näyttävät tappavan syöpäsoluja, mutta eivät vaikuta niiden muuntumattomiin kollegoihinsa, ja saattavat jopa suojella näitä solukuolemalta. Nämä yhdisteet ovat aiheuttaneet apoptoosia (ohjelmoitua solukuolemaa) glioomasoluilla, sekä regressiota hiirien ja rottien glioomakasvaimissa “.

Sitten näytti siltä, että joku painosti instituuttia päivittämään sivustonsa vastaamaan paremmin hallituksen kieltolakilinjaa. Edellä mainittu poistettiin ja korvattiin seuraavalla:

“Mahdollisiin kannabiksen lääkkeellisiin hyötyihin syöpää sairastavilla kuuluu antiemeettiset vaikutukset, ruokahalun stimulaatiot, kivunlievitys ja unen laadun parantuminen. Vaikka käytännön mallit puuttuvat, näyttää siltä että potilaista välittävät lääkärit määräävät kannabista oireiden helpotukseen “.

Tämän jälkeen instituutti päivitti sivuston “kliiniset tutkimukset” osion alleviivatakseen taas antitumoraalisia vaikutuksia:

“Eräässä hiirillä ja rotilla tehdyssä tutkimuksessa saatiin viitteitä kannabinoidien suojaavasta vaikutuksesta kehittyviä kasvaimia vastaan. Hyvänlaatuisten kasvaimien (polyypit ja adenoomat) rotilla havaittiin vähenevän tietyissä elimissä (rintarauhanen, kohtu, aivolisäke, kives ja haima). Kannabinoidit voivat aiheuttaa antitumoraalisia vaikutuksia eri keinoin, kuten induktoimalla solukuoleman, estämällä solujen kasvua ja estämällä verisuonten sekä etäpesäkkeiden syntymistä. Kannabinoidit näyttävät tappavan syöpäsoluja, mutteivät vaikuta niiden muuntumattomiin kollegoihinsa ja saattavat jopa suojella näitä solukuolemalta”.

Sijalla 1: Coloradon 5 ng/ml rattijuopumusrajaehdotus kuihtuu kasaan uuden tutkimuksen tukiessa korkeampaa rajaa säännöllisille käyttäjille

Huumetesteihin puututtiin sijalla kuusi, mutta ykköspaikan vie havainnollistava esimerkki siitä, miten tiede ja tieteelliset menetelmät voivat konkreettisesti muuttaa kieltolakia.

Coloradossa oli ehdotettu rattijuopumusrajaksi 5 nanogrammaa THC:ta millilitrassa verta. Eli siis, mikäli saat testissä tulokseksi yli 5 ng/ml, olet automaattisesti syyllinen rattijuopumukseen, välittämättä siitä, oletko ollut varsinaisesti päihtynyt vai et.

Luonnollisesti monet lääkekäyttäjät valittivat Coloradon viranomaisille, etteivät he pysty lääkekäyttönsä takia ikinä läpäisemään tuota rajaa. Lisäksi useimmat heistä ovat kehittäneet sietokykyä kannabiksen päihdyttäville vaikutuksille jonka ansiosta he pystyvät ajamaan autoa ongelmitta, samalla tavalla kuin lääkepaketeissa oleva varoitus “ennenkuin tiedät kuinka lääke X sinuun vaikuttaa, älä aja autoa” sanoo.

Denverin WestWordin “kannabiskriitikko” William Breathes, päätti kokeilla  ja pidättäytyi kannabiksen käytöstä valvotuissa olosuhteissa. Kuudentoista tunnin ja yöunilta heräämisen jälkeen, oletettavasti puhtaana ja raittiina, Breathesin tulokseksi tuli 13 ng/mL. Tämän empiirisen raportin tulos oli hetkessä jokaisessa Denverin mediassa, ja se myös tuki uusimpia tieteellisiä tutkimustuloksia:

” Veren 2-3 ng/ml THC-pitoisuus lähiaikaisen kannabiksen käytön (polttaminen viimeisen kuuden tunnin sisällä)  indikaattorina, kuten Huestis et al on suositellut, on ilmeisen pätevä vain satunnaisille käyttäjille. Päivittäiskäyttäjillä voidaan tavata suurehkojakin konsentraatioita verestä vaikka edellisestä käyttökerrasta olisi enemmän kuin 24 tuntia.  Näinollen, pitkään jatkuneen käytön seurauksena vereen kertyneitä konsentraatioita aikaisemmilta käyttökerroilta voi olla vaikea erottaa satunnaiskäyttäjän akuutista päihtymyksestä”.

Kannabisuutiset haluaisi nostaa esille vielä yhden uutisen, ja toivottaa tätä myöten lukijoille onnellista uutta vuotta 2012!

Jokerisijalla: Kuinka hamppu pääsi pilveen – kannabiksen genomi kartoitettu

Kanadalainen tutkimusryhmä on onnistunut jakamaan Cannabis sativan geenit sekvensseihin ja päässyt tarkastelemaan tämän monikäyttöisen kasvin sisintä. Näin paljastuivat ne muutokset, joiden seurauksena syntyivät kasvin lääkitsevät sekä päihdyttävät ominaisuudet.  Tutkimuksessa vertailtiin toisiinsa lääkekäyttöön jalostettua Purple Kush-kantaa sekä Suomessa siementuotantoon jalostettua Finolaa. Kasvissa tapahtuneet geneettiset muutokset ovat todennäköisesti tuhansien vuosien ihmisen kanssa vietetyn yhteiselon seurauksena tapahtuneen jalostuksen tulosta. Löydön avulla toivotaan saavutettavan lisätietoa koskien kasvin erilaisia hyötykäyttömahdollisuuksia, sekä eri tarkoituksiin sopivien lajikkeiden jalostusta.

Lähteet:

Russ Belville / The NORML Stash Blog

Kannabisuutiset – Kuinka hamppu pääsi pilveen: kannabiksen genomi kartoitettu


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...