lauantai 7. tammikuuta 2012

Laillinen lääkekannabis vähensi liikennekuolemia

Uusi tutkimus paljastaa lääkekannabiksen laillistamisen olevan yhteydessä liikennekuolemien vähenemiseen. Montanan osavaltion yliopiston tutkija, taloustieteiden professori D. Mark Anderson ja Denverin yliopiston professori Daniel Rees huomasivat keskimääräisen 9 prosentin vähenemisen liikennekuolemissa niissä osavaltioissa, jotka olivat laillistaneet lääkekannabiksen.

Drug Driving 28"Olimme melko yllättyneitä että ne vähenivät", Rees kertoi Denver Post -lehdelle.

Reesin arvion mukaan syynä saattaa olla lääkekannabislait, jotka ovat todennäköisesti vähentäneet nuorten alkoholin käyttöä: "Saamme uudelleen ja uudelleen tuloksia, joiden mukaan nuoret juovat vähemmän kun kannabis on laillista ja samalla liikennekuolemat vähenevät".

Anderson kertoi Missoulian-lehdelle, että vaikka tutkimus ei todista kannabiksen käytön haittaavan autolla ajamista vähemmän kuin alkoholi, on se silti mahdollista. Se voisi Andersonin mukaan selittää nämä tulokset.

Discover
suhtautui selitysmalliin nihkeästi, koska ei ole todistusaineistoa, joka osoittaisi lääkekannabislakien lisäävän kannabiksen käyttöä. Esimerkiksi lääkekannabiksen laillistaneissa Montanan, Rhode Islandin ja Vermontin osavaltioissa kahdessa kannabiksen käytön määrä nousi joissakin ikäluokissa, mutta nousu ei ollut merkittävää.

Tutkimus julkaistiin Institute for the Study of Labor -sivustolla ja se on nyt vertaisarvioitavana Journal of Law and Economics -julkaisussa.

Lähde: Huffington Post 30.12.2011

0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...