tiistai 21. helmikuuta 2012

Hollanti: Haarlemin kannabiskahvilat nousivat kapinaan

HHarlemcoffeeshopsollantilaisen Haarlemin kaupungin kaikki kuusitoista kannabiskahvilaa ovat nousseet kapinaan Hollannin konservatiivihallituksen kannabispassikokeilua vastaan, joka kieltäisi turistien pääsyn kahviloihin ja tekisi niistä vain Hollannin kansalaisille tarkoitettuja jäsenklubeja. Lisäksi klubien jäsenmäärälle asetettaisiin enimmäisraja.

Hallituksen suunnitteleman kannabispassiohjelman tavoitteena on lopettaa huumeturismi maan rajakaupungeissa sekä vähentää kannabiskahviloiden lukumäärää. Ohjelman piti alkaa jo tammikuussa, mutta sen alkua lykättiin jo toukokuulle ja sen pitäisi laajeta kattamaan koko maa ensi vuoden alusta huolimatta laajasta vastustuksesta. Mm. Amsterdamin kaupunki vastustaa sitä.

Haarlemin kaupungin kannabiskahviloiden omistajien liitto (Team Haarlems' Coffeeshopentrepreneurs, THC) ilmoitti perjantaina, että he ovat päättäneet olla noudattamatta uusia ohjeita rekisteröidä Hollannin kansalaisia kannabiksen käyttäjiksi ja kieltää muiden kuin hollantilaisten pääsy kannabiskahviloihin.

Kannabispassi ajaisi heidät konkurssiin, lisäisi huumeiden katukauppaa ja kannabiksen kotikasvatusta. Liitto on myös tehnyt mielipidekyselyn, jonka mukaan vain 12,4% kannabiskahviloissa kävijöistä aikoo rekisteröityä uuden ohjelman edellyttämällä tavalla, 63% aikoo ostaa kannabiksensa laittomilta markkinoilta ja 21,7% aikoo kasvattaa omat kannabiksensa.

Jos kannabiskahvilat menettävät 90% asiakkaistaan, joutuvat ne konkurssiin, joten kannabiskahviloiden liiton mukaan kannabispassi ei ole heille mikään vaihtoehto. Kahviloiden sulkeminen johtaisi irtisanomisiin, jotka koskisivat suurinta osaa kannabiksen kasvatuksen ja jalostuksen parissaWietpas2 työskenteleviä.

"Emme voi voittaa konkurssia, joten henkilökuntamme, asiakkaamme ja me kannabiskahviloiden omistajat olemme valmiita aloittamaan taistelun oikeusministeri Ivo Opsteltenia vastaan, ennen kuin kaupunkimme kadut joutuvat huumekauppiaiden valtaan", liitto vannoo tiedonannossaan.

Amsterdamissa järjestetään 20.4 suuri mielenosoitus (Amsterdam Weedpass Smokeout Protest) kannabispassia vastaan. 

Lähde: ENCOD 20.2.2012 ja Coffee Shop News


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...