sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Huumepoliisi soluttautuu Yhdysvalloissa jo lukioihin

Yhdysvalloista on totuttu kuulemaan surullisia tarinoita huumeiden vastaisen taistelun tuhoamista elämistä. Viime viikonloppuna This American Life Show'ssa kuultu tarina on kuitenkin poikkeuksellisen järjetön: Floridan poliisi soluttautui viime vuonna kolmeen lukioon, jossa he osallistuivat oppilaina tunneille, solmivat Facebook-ystävyyksiä ja flirttailivat muiden opiskelijoiden kanssa.

Drugfree18-vuotias opiskelija nimeltään Justin rakastui kauniiseen 25-vuotiaaseen naispoliisiin. "Pariskunta" kulutti viikkoja flirttailemalla, tekstailemalla ja jakamalla henkilökohtaisia tarinoita.

Eräänä päivänä peitepoliisi kysyi Justinilta polttaako hän kannabista. Vaikka Justin ei itse kannabista käyttänytkään, lupasi nuorimies yrittää hankkia sitä rakastetulleen. Valtion lähettämä valerakas painosti Justinia lähettämällä parin päivän välein tekstiviestejä, joissa hän tiedusteli joko kannabista olisi saatavilla. Lopulta Justin onnistui hankkimaan kannabista, jolloin peitepoliisi yritti tarjota kannabiksesta 25 dollaria. Justin kieltäytyi ottamasta vastaan rahaa ja sanoi kannabiksen olevan lahja. Hetken kuluttua poliisi teki mittavan ratsian ja pidätti Justinin lisäksi 30 muuta opiskelijaa. Lähes kaikkia syytetään pienen kannabismäärän myymisestä peitepoliiseille, josta voi seurata ankara rangaistus.

Tarina ei ole Yhdysvalloissa ainutlaatuinen. 18-vuotias Mitchell Lawrence vietti kaksi vuotta vankilassa myytyään peitepoliisille yhden jointin. Mitchelliin ja hänen kavereiden kanssa "ystävystynyt" peitepoliisi kysyi eräänä päivänä olisiko Mitchellilla myydä hänelle ruohoa. Mitchell antoi poliisille jointin, josta poliisi välttämättä halusi maksaa 20 dollaria, vaikka Mitchell ei olisi halunnut ottaa rahaa vastaan. Nuorukaisen epäonneksi "myynti" tapahtui alle 300 metrin päässä huumevapaaksi julistetusta koulusta, mikä tarkoitti kahden vuoden minimirangaistusta.

Georgian osavaltion koululaitos haastettiin äskettäin oikeuteen laittomista huume-etsinnöistä. Eräässä tapauksessa seitsemäsluokkalainen oppilas oli riisutettu ja tarkastettu muiden oppilaiden edessä, vaikka perusteettoman henkilöntarkastuksen uhri oli pyytänyt yksityisyyttä. Koulun rehtori päätti jatkaa henkilöntarkastusta, vaikka alkuperäisen huumevihjeen antanut toinen oppilas myönsi valehdelleensa.

Huumeiden vastainen taistelu on paitsi mieletöntä myös täysin moraalitonta. 18-vuotiaiden nuorien vietteleminen ja lavastaminen huumerikollisiksi todistavat nuorten tarvitsevan enemmän suojelua huumepoliisilta ja muilta viranomaisilta kuin huumeilta.

Drug Policy Alliance: Kaksi vuotta linnaa yhdestä jointista:

Lähde: AlterNet 15.2.2012 ja MPP Blog 16.2.2012


0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...